ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις καραμανλικών στην προσέγγιση Ν.Δ.-Καρατζαφέρη!

Αντιδράσεις καραμανλικών στην προσέγγιση Ν.Δ.-Καρατζαφέρη!

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του λεγόμενου «καραμανλικού» στρατοπέδου εντός της Ν.Δ. στη διαφαινόμενη επαναπροσέγγιση του Γ. Καρατζαφέρη με το κόμμα, μια επαναπροσέγγιση που σχεδιάζεται και μεθοδεύεται προσεχτικά, με στόχο την επιστροφή του και μάλιστα στη διάρκεια του συνεδρίου του Ιουνίου.

Πολλά στελέχη του κόμματος τα οποία παραμένουν πιστά στον πρώην πρωθυπουργό αλλά και ομνύουν στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, την ιδεολογική επιλογή του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή μετά τη μεταπολίτευση και την ίδρυση της Ν.Δ. όχι μόνο εκφράζουν έντονη διαφωνία στο ενδεχόμενο της επιστροφής του αρχηγού του ΛΑΟΣ στο κόμμα, αλλά προτίθενται να διαμηνύσουν αυτή τους την αντίδραση στη σημερινή κομματική ηγεσία.

Μάλιστα θέτουν και το εξής –ρητορικό- ερώτημα:

Δηλαδή όποιος βρίζει ή έχει βρίσει τον Κώστα Καραμανλή παίρνει διαπιστευτήρια για επιστροφή στο κόμμα;

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι ο Γ. Καρατζαφέρης ενώ ποτέ δεν έχει στραφεί με σκληρές εκφράσεις εναντίον του σημερινού αρχηγού της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά, πλην ίσως του χαρακτηρισμού «Τρελαντώνη» που είχε απευθύνει απ' το βήμα της Βουλής, αντίθετα έχει χρησιμοποιήσει πάρα πολλούς οξύτατους χαρακτηρισμούς κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Και επισημαίνουν, ότι και ένας άλλος ο οποίος αποχώρησε και τώρα συζητά την επιστροφή του, ο Κ. Μαρκόπουλος «πρόλαβε» και αυτός να «τα ρίξει» στον Καραμανλή με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα...

Υπενθυμίζουν επίσης, ότι απ' το 2000, οπότε ο Γ. Καρατζαφέρης διαγράφτηκε απ' τη Ν.Δ. μέχρι και την τελευταία μέρα της πρωθυπουργίας Καραμανλή, ήταν εκ των σκληρότερων επικριτών του.

«Και όχι στα πλαίσια της –θεμιτής- πολιτικής κριτικής, κάτι που θα ήταν εύλογο. Αλλά με χαρακτηρισμούς προσωπικούς, προσβλητικούς έως και ανοίκειους», υπογραμμίζουν τα ίδια στελέχη.

Μάλιστα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb τα στελέχη αυτά έθεσαν αυτές τους τις διαφωνίες και στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος επίσης δεν έχει την καλύτερη άποψη για τον Καρατζαφέρη...

Αλλά αντιδράσεις στην επιστροφή Καρατζαφέρη εκφράζουν πλην των καραμανλικών και άλλα στελέχη της Ν.Δ. τονίζοντας πως κάτι τέτοιο σηματοδοτεί μια στροφή σε πιο δεξιές θέσεις και μάλιστα σε μια περίοδο που το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά διαρρέει ανοίγματα ακόμα και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην προοπτική συγκρότησης μιας ευρείας φιλοευρωπαϊκής παράταξης...