ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο απολογισμός του ταξιδιού στην Κίνα σε νούμερα

Ο απολογισμός του ταξιδιού στην Κίνα σε νούμερα

Εντυπωσιακά νούμερα από την επίσκεψη Σαμαρά στο Πεκίνο

Μπορεί το πολιτικό κομμάτι να έκλεψε την παράσταση, ωστόσο το επιχειρηματικό σκέλος της επίσκεψης φαίνεται πως απέδωσε τα περισσότερα αποτελέσματα.

Όπως έγινε γνωστό, στο περιθώριο των πρωθυπουργικών επαφών με την κινεζική ηγεσία, πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες επαφές Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών, εξετάζοντας προοπτικές μελλοντικών συνεργασιών.

Όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκαν 450 επιχειρηματικές συναντήσεις ενώ το παρόν έδωσαν συνολικά 87 ελληνικές εταιρίες από τους βασικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, από την κινεζική πλευρά παρόντες ήταν συνολικά 257 στελέχη επιχειρήσεων που εκπροσώπησαν 135 εταιρίες, μερικές εκ των οποίων κολοσσοί της ανάπτυξης της μακρινής χώρας. Ο απολογισμός γίνεται περισσότερο εντυπωσιακός μάλιστα, αν λάβει υπόψιν του κανείς πως έλαβαν χώρα 271 κατ' ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών, νούμερο που αναλογεί σε περίπου 4 συναντήσεις ανά ελληνική εταιρία.

Ο δεύτερος γύρος των επαφών μάλιστα, αναμένεται 17-20 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου 20 μεγάλες κινεζικές επιχειρήσεις αναμένεται να έρθουν για νέες συνομιλήσεις και οριστικοποίηση συνεργασιών. Τότε δηλαδή, θα μπορούμε να μιλάμε και για επενδύσεις που μπαίνουν μπροστά, άλλωστε η αγορά για να κινηθεί χρειάζεται πραγματικό χρήμα...