ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψάξτε να βρείτε ποιοι κρύβονται πίσω από τη Nobilis»

«Ψάξτε να βρείτε ποιοι κρύβονται πίσω από τη Nobilis»

«Ψάξτε να βρείτε ποιοι κρύβονται πίσω από τη Nobilis» (σ.σ αμερικανική εταιρεία από την οποία η Βίκυ Σταμάτη αγόρασε το περιβόητο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου) παρότρυνε σήμερα τους δικαστές ο εκ των κατηγορουμένων Νίκος Γεωργουλάκης, ο οποίος ουσιαστικά έκανε λόγο για μεθόδευση σε βάρος του.

Ο οδοντίατρος εξ Αμερικής, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης του επίδικου ακίνητου για τουλάχιστον μία 5ετία, προέβη σε μία σημαντική αποκάλυψη δια του συνηγόρου του.

«Ο Νίκος Γεωργουλάκης δεν είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Nobilis. Του ζητήθηκε από κάποιους συγκατηγορουμένους του το 2004. Από το 1980 είναι εγκατεστημένος στην Αμερική. Είχε να έρθει 18 χρόνια στην Ελλάδα. Εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης από τρίτους χωρίς να έχει την βούληση, χωρίς ο ίδιος συνειδητά να συμμετέχει σε αυτό... Ο κ. Γεωργουλάκης δεν διαχειρίστηκε ούτε ένα ευρώ από τον λογαριασμό της Nobilis», είπε ο υπερασπιστής του θέλοντας να καταδείξει ότι ο εντολέας του δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία και ότι άλλοι ήταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.

Νέα στοιχεία από Ελβετία

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία για τη διαδρομή εμβάσματος ύψους περίπου δυο εκατομμυρίων, τα οποία –κατά το κατηγορητήριο- συνδέονται με τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, έφτασαν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Τα στοιχεία αυτά από δικαστική συνδρομή της Ελβετίας αφορούν στην κίνηση εμβάσματος 2.070.000 ευρώ του εκπροσώπου της εταιρείας ΜΙΕ Μιχάλη Ματαντού, που σχετίζεται με την υπόθεση της σύμβασης των υποβρυχίων.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό υπάρχει εν εξελίξει έρευνα για την περιουσιακή κατάσταση του άλλοτε στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Γιάννη Σμπώκου.

Από την πλευρά τους, ωστόσο ο δικηγόρος του πρώην υπουργού Λεωνίδας Κοτσαλής προανήγγειλε ότι σύντομα θα καταθέσει πόρισμα λογιστών που καταλήγουν, όπως είπε, σε καταιγιστικά συμπεράσματα ότι το κατηγορητήριο είναι στον... αέρα, ενώ ο έτερος συνήγορος υπερασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος επανέφερε το αίτημα της εξέτασης των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ.

Κούγιας: Ο Άκης έκανε τη Βίκυ υποχείριο της τράπεζας

Την ίδια ώρα η Βίκυ Σταμάτη δια του συνηγόρου υπεράσπισης της Αλέξη Κούγια έδωσε μάχη για να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που της αποδίδεται, ενώ κράτησε σήμερα για πρώτη φορά σαφείς αποστάσεις από τον Άκη Τσοχάτζοπουλο, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως «θύμα» του συζύγου της.

«Στην πρώην σύζυγο του αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Ψυχικό και μάλιστα σε πολυτελή δρόμο...Στην Άγγελου Σικελιανού... Στη Βίκυ Σταμάτη όμως δεν αγόρασε διαμέρισμα, αλλά την έκανε υποχείριο της τράπεζας. Σε αυτή τη δύστυχη μεταβιβάστηκε ένα ακίνητο δικό της ή ένα ακίνητο που σε 6 χρόνια θα το έπαιρνε η εφορία;» είπε ο κ. Κούγιας, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η μεταβίβαση έγινε για να γλυτώσει ο Άκης τον φόρο που θα πλήρωνε, επειδή το σπίτι ήταν στην κατοχή off shore εταιρίας. Κι΄ αυτό διότι τότε η κυβέρνηση είχε βάλει φόρο 15% και έτσι καλείτο να πληρώσει φόρο 15% επί τις αντικειμενικής του αξίας.

Μάχη όμως έγινε και από τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο για να πείσει ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου δικαιολογεί τα εισοδήματά της για να αγοράσει το ακίνητο στη Δεινοκράτους. Μάλιστα, θέλοντας να «χτυπήσει» το κατηγορητήριο, υποστήριξε ότι η Βluebell αγόρασε το ακίνητο στην Δεινοκράτους το 1998, ενάμισι χρόνο πριν δηλαδή αρχίσουν να εισρέουν στα ταμεία της οι επιταγές από τον Αλ Ζαγιάντ Φουάντ από τις μίζες των εξοπλιστικών.

Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Τσοχατζόπουλος: Η δίκη μου είναι πολιτική και όχι ποινική

Επιμένει στην αθωότητά του ο Άκης Τσοχατζόπουλος