ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝ.ΕΛ.: Ανησυχία από την αθέατη «εμπλοκή» του Τουρκικού στρατού

ΑΝ.ΕΛ.: Ανησυχία από την αθέατη «εμπλοκή» του Τουρκικού στρατού

«Κανένας δεν δικαιούται να μην επαγρυπνεί, καθώς δημιουργεί ανησυχία η αθέατη «εμπλοκή» στα γεγονότα του Τουρκικού στρατού», υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή τα γεγονότα στην Τουρκία, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε εχθές και σήμερα συσκέψεις με τους τομεάρχες Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και Άμυνας Γιώργο Νταβρή προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καμμένος ζήτησε από τους δύο τομεάρχες να απευθυνθούν για ενημέρωση στους αρμόδιους υπουργούς.

Από την πλευρά του, ο Τέρενς Κουίκ επικοινώνησε αργά το Σάββατο το βράδυ, αλλά και σήμερα το πρωί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα, ο οποίος, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, «ανέφερε στον κ. Κουίκ ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα την κατάσταση στην Τουρκία έχοντας συνεχή ενημέρωση τόσο από την Πρεσβεία μας στην Άγκυρα, όσο και από τις Προξενικές μας Αρχές και κυρίως από το Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης».

Μέσα στο επόμενο 24ωρο θα υπάρξει και επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στο Υπουργείο Εξωτερικών για πιο λεπτομερή ενημέρωση.

Επιπλέον, ο κ. Νταβρής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος «έδωσε μία εικόνα της κατάστασης που επικρατεί κυρίως στη Κωνσταντινούπολη, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι κινήσεις των πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο (τελευταία «διέλευση» οι δύο φρεγάτες) βρίσκονται σε στενότατη επιτήρηση».

Τέλος, οι ΑΝΕΛ ανέφεραν ότι «ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως διαβεβαίωσε, μόλις επιστρέψει από τη διάσκεψη των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, θα έχει συνάντηση με τον Τομεάρχη Άμυνας κ. Γιώργο Νταβρή».