ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστρέφει στο εδώλιο ο Άκης

Επιστρέφει στο εδώλιο ο Άκης

Την πρόθεσή του να επιστρέψει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου εξέφρασε σήμερα ο πρώην υπουργός δια του συνηγόρου υπεράσπισής του


Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε αποχωρήσει από το δικαστήριο σε ένδειξη διαμαρτίας για τη μη ικανοποίηση του αιτήματός του να κληθεί «εδώ και τώρα» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

«Σύντομα ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα επιστρέψει και θα συμμετέχει με ενεργό ρόλο στη διαδικασία...» ενημέρωσε τους δικαστές ο εκ των συνηγόρων του Λεωνίδας Κοτσαλής.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο στο δικαστήριο η καταγγελία του δικηγόρου του πρώτου εξαδέλφου του πρώην υπουργού Νίκου Ζήγρα ότι δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από δικηγόρο άλλου κατηγορούμενου στην υπόθεση.

«Δέχτηκα τηλεφώνημα χθες από κ. Παπαδημητρίου που υπερασπίζεται τον κ. Οικονομίδη και μου είπε ότι αν ο Ζήγρας συνεχίσει να λέει επιβαρυντικά για τον πελάτη του τότε θα πει κι εκείνος εναντίον του», είπε ο κ. Γκαρίπης.

«Μη δίνετε σημασία σε απειλές. Χειρότερα από αυτά που λέει το κατηγορητήριο;» ήταν η άμεση απάντηση του προέδρου της έδρας Χρ. Κατσιάνη.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Νίκος Ζήγρας επέμεινε στον ισχυρισμό του περί διακίνησης μαύρου χρήματος (80 εκατ. δρχ) σε βαλίτσα με παραλήπτη τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ : «Ο Τσοχατζόπουλος μου γνώρισε τον Μιχαηλίδη (πρώην υπουργός Κύπρου) και μου είπε "είναι φίλος μου και εκπροσωπεί άλλους φίλους που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματα σε ακίνητα στην Ελλάδα". Αυτή είναι η πρώτη παραπληροφόρηση. Συναντήθηκα με τοn Μιχαηλίδη σε ξενοδοχείο και μου παρέδωσε τη βαλίτσα...».

Αναφερόμενος δε στην Blue Bell μέσω της οποίας «πέρασε» στην Αρετή Τσοχατζοπούλου το ακίνητο της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι ο Ν. Ζήγρας επανέλαβε ότι «η Blue Bell δημιουργήθηκε μόνο για να αγοραστεί αυτό το ακίνητο. Η επιλογή ήταν αποκλειστικά του Τσοχατζόπουλου. Εγώ εμφανιζόμουν ως ιδιοκτήτης της εταιρίας όμως δεν διέθετα εγώ τα χρήματα...».