ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών

Στη Βουλή οι υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών

Στοιχεία για υποθέσεις απιστίας στελεχών τραπεζών για δάνεια προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου του δημόσιου τομέα, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Τα στοιχεία έφτασαν στη Βουλή έπειτα από αίτημα του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη και προέρχονται από τις Εισαγγελίες Εφετών της Αθήνας και άλλων περιοχών της χώρας και από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

Ο κ. Κακλαμάνης είχε καταθέσει σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων μετά την ψήφιση από την Ολομέλεια βουλευτικής τροπολογίας, η οποία προέβλεπε ότι δεν συνιστά απιστία για τον πρόεδρο, τα μέλη του δ.σ. και τα στελέχη τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εφόσον υπάρχει εγκριτική απόφαση από τα αρμόδια όργανα της κάθε τράπεζας ή αν έχει τηρηθεί το Κανονιστικό Πλαίσιο που έχει προσδιορίσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, περιλαμβάνονται και σοβαρές υποθέσεις απιστίας που πλέον είναι πιθανό να τεθούν κάτω από το ευεργετικό πλαίσιο της ψηφισθείσας διάταξης.

Την Πέμπτη, ο κ. Κακλαμάνης κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες, αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία ζητεί την κατάργηση της επίμαχης διάταξης που είχε γίνει δεκτή από την Ολομέλεια τον περασμένο Απρίλιο.