ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς:Ο Τσίπρας κατηγορούσε την ΕΡΤ για προπαγάνδα και τώρα την πονά

Σαμαράς:Ο Τσίπρας κατηγορούσε την ΕΡΤ για προπαγάνδα και τώρα την πονά

Αποθεώθηκε από τη νεολαία της ΟΝΝΕΔ στο 9ο συνέδριο της οποίας πραγματοποίησε ομιλία ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη νεολαία του κόμματος του, αναφέρθηκε αρχικά στις ιδέες της οργάνωσης και ευχαρίστησε θερμά τους νεολαίους της οργάνωσης, λέγοντας: «Μου δίνετε δύναμη και συγκίνηση. Αυτό δεν είναι συνέδριο. Είναι συγκέντρωση καρδιάς».

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέβασε σύντομα τόνους κατά την ομιλία τους και έστειλε τα δικά του μηνύματα προς κάθε αποδέκτη. «Υπάρχουν ακόμη ταμπού. Κάποιοι μάλιστα, πιστεύουν ότι η δημόσια περιουσία ανήκει σε αυτούς που πρόλαβαν να την καταπατήσουν» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να πατήσουμε πάνω στους θεσμούς και να τολμήσουμε μεταρρυθμίσεις. Βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα σε μια κοινωνία που έχει βυθιστεί σε μια κρίση πρωτοφανή. Διαλέγουμε το δρόμο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων για την πατρίδα μας».

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ΕΡΤ λέγοντας, ότι «ο κ. Τσίπρας την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης και τώρα τους έπιασε ο πόνος για τη δημόσια τηλεόραση. Τώρα που την αλλάζουμε, κάποιοι διαμαρτύρονται».

«Αυτοί που σήμερα κάνουν ότι θρηνούν για την ΕΡΤ είναι οι ίδιοι που την έσπρωχναν από απεργία σε απεργία», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την αλλαγή της στάσης του κόσμου, υποστηρίζοντας πως η κρίση έχει αφυπνίσει τον κόσμο.

«Οι δικές μας ιδέες είναι παναθρώπινες, εμείς μιλάμε για ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, εξωστρέφεια, για μας η ατομική ελευθερία σέβεται την ελευθερία του διπλανού μας», επισήμανε. Και συμπλήρωσε: «Διώχνουν επιχειρήσεις, κλείνουν εργοστάσια και μετά κόπτονται για την ανεργία. Κι ύστερα διαμαρτύρονται όταν κλείνουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ για να ανοίξουμε δημόσια με αξιοκρατία».

«Αυτή η ΕΡΤ είναι αμαρτωλή» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας, ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανεξάρτητη ραδιοτηλεόραση».

«Είχαμε σκάνδαλα στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση που θα τα μάθει ο λαός» είπε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, πολλοί προσπάθησαν να την εξυγιάνουν ωστόσο στάθηκε αδύνατο καθώς όποιος το επιχείρησε, συνασπιζόταν εναντίον του η συντεχνία.

Ωστόσο, σημείωσε πως η κρίση έχει αφυπνίσει τον κόσμο και η στάση του λαού αλλάζει. «Σε εμάς προσβλέπουν ακόμη και ο τελευταίος που πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξουν τα πάντα στον τόπο», δήλωσε.