ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σανίδα σωτηρίας ή τέλος του ΠΑΣΟΚ;

Σανίδα σωτηρίας ή τέλος του ΠΑΣΟΚ;

Ελπίδες ότι θα μακροημερεύσει το νέο σχήμα εξέφραζαν χθες στην Ιπποκράτους, με τις προσδοκίες πάντως να μην είναι μεγάλες από όσους θεωρούν λάθος του Βενιζέλου την είσοδο του στην κυβέρνηση.

Οι δημοσκοπικές μετρήσεις φέρνουν το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ κοντά στο 3%, ενώ τη στιγμή που το κόμμα άρχισε να συγκροτείται οργανωτικά, ο αρχηγός και μεγάλο κομμάτι της ηγετικής ομάδας μεταπηδά σε κρίσιμα για τη χώρα πόστα.

Η αντιπροεδρία την οποία ζήτησε και έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν αποκλείεται λοιπόν να αποτελέσει τη θηλιά στο λαιμό του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, διότι σε μία ενδεχόμενη αποτυχία η Νέα Δημοκρατία έχει το μαξιλάρι του 30%, ενώ για το πράσινο στρατόπεδο θα αποτελέσει την αρχή του τέλους. Κορυφαία στελέχη του Κινήματος πάντως, έλεγαν σε δημοσιογράφους, πως ο Ε.Βενιζέλος προσβλέπει στις καλές επιδόσεις των κυβερνητικών του στελεχών προκειμένου να ενισχυθεί η εικόνα του κόμματος και να πάρουν επιτέλους τα ποσοστά του ανοδική τροχιά, ωστόσο δεν είναι λίγοι που έχουν αντίθετη άποψη.

Πριν λίγη ώρα, ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση μέσω facebook: "Αναρωτιέμαι στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι το ιδεολογικό και το πολιτικό πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης από την δεξιά .... Οποίος το βρει ας μου το πει..... Η μάλλον οι πολλές χιλιάδες που αγωνιστήκαμε και παλέψαμε διαχρονικά για την παράταξη που ίδρυσε και μεγαλούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου απο το 1974 το ξέρουμε και δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε και να αφομοιωθούμε σε αυτό το χωνευτήρι της ενσωμάτωσης και της διολίσθησης".

Άσπονδοι φίλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου πάντως, δε διαφέρουν πολύ από το κλίμα Καρχιμάκη, σημειώνοντας πως η κίνηση Βενιζέλου εδράζεται στη "βουλιμική" του σχέση με την εξουσία, γεγονός που θα βάλει ταφόπλακα στην όποια προσπάθεια ανασυγκρότησης είχε ξεκινήσει στην Ιπποκράτους, μιας και σχεδόν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη θα έχουν πλέον κυβερνητικές ευθύνες. Ο εφιάλτης του 3%, μάλλον αρχίζει να στοιχειώνει τους πλέον απαισιόδοξους...