ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το όνομα Σημίτη έπεσε στο τραπέζι του ανασχηματισμού

Το όνομα Σημίτη έπεσε στο τραπέζι του ανασχηματισμού

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά, ωστόσο έγινε και αυτό.

Τις ώρες του μεγάλου αναβρασμού για την ΕΡΤ και τα μένω-φεύγω του Φώτη Κουβέλη, τα στόματα των πρώην υπασπιστών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ξανάνοιξαν υπενθυμίζοντας μας την παρουσία του.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας και μετέπειτα άνθρωπος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, έστειλε ανοιχτή επιστολή σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ανασυγκρότησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σε συνθήκες κρίσης απαιτούνται λύσεις υπερβατικές.

Το πόσο υπερβατικές ο κ. Κοντογιαννόπουλος δε το ανέφερε, ωστόσο σημείωσε με νόημα ότι χρειάζεται ολιγομελές σχήμα με "άφθαρτους και πεπειραμένους πολιτικούς, διακεκριμένους τεχνοκράτες και επιτυχημένους επιχειρηματίες προκειμένου να εξαντλήσει την τετραετία και να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Φωτογραφία των κ. Σημίτη και Παπαδήμου ο κ. Κοντογιαννόπουλος δεν επισύναψε στην επιστολή του, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο ποιους φωτογράφιζε. Η αναφορά του πάντως στην ανάγκη ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς ώστε να καλυφθεί το κενό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, γεγονός πάντως, που αναδεικνύει το κλίμα που επικρατεί στο Σημιτικό μπλοκ έπειτα και από την κατάρρευση της ΔΗΜΑΡ