ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δίωξη σε Παπακωνσταντίνου και παραπομπή Βενιζέλο-Παπανδρέου-Παπαδήμο»

«Δίωξη σε Παπακωνσταντίνου και παραπομπή Βενιζέλο-Παπανδρέου-Παπαδήμο»

Να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και για τα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας στην υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργιας σε φοροδιαφυγή, προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο πόρισμά τους.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν επίσης «να συσταθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο».

Συγκεκριμένα ζητείται «να διερευνηθούν από Προανακριτική Επιτροπή για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών:

- Όσον αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τα αδικήματα της ψευδορκίας, της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου (με εφαρμογή των επιβαρυντικών περιστάσεων περί καταχραστών του Δημοσίου), της απιστίας στην υπηρεσία (με εφαρμογή των επιβαρυντικών περιστάσεων περί καταχραστών του Δημοσίου), της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργιας σε φοροδιαφυγή.

- Όσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, τα αδικήματα της άμεσης συνέργιας σε φοροδιαφυγή, της άμεσης συνέργιας στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία (με εφαρμογή των επιβαρυντικών περιστάσεων που προβλέπονται στον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου) και της παράβασης καθήκοντος.

- Όσον αφορά τον Λουκά Παπαδήμο, τα αδικήματα της άμεσης συνέργιας σε απιστία στην υπηρεσία (με εφαρμογή των επιβαρυντικών περιστάσεων που προβλέπονται στον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου), της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργιας σε φοροδιαφυγή».