Συμεών Κεδίκογλου:Θέλω τον εκπαιδευτικό σύμμαχο και συμπαραστάτη

Newsbomb

Μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς απηύθυνε ο Συμεών Κεδίκογλου, μετά την έκδοση του ΦΕΚ των αρμοδιοτήτων του ως υφυπουργού Παιδείας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα θέματα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ορίσθηκαν να ενταχθούν στις κύριες αρμοδιότητές του. Και προσθέτει:

«Έχω επίγνωση ότι το εκπαιδευτικό σύστημα λειτουργεί και χάρη στο φιλότιμο και στην ευσυνειδησία των εκπαιδευτικών. Επιτελούν το καθήκον τους και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο λόγω των σε πολλές περιπτώσεις ανεπαρκών υποδομών, αλλά κυρίως με χαμηλές απολαβές και μισθούς, που, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχουν περικοπεί σημαντικά. Θεωρώ μάλιστα ότι μόλις η ανάκαμψη επέλθει στη χώρα και υπάρξει δυνατότητα δημοσιονομική θα πρέπει να είναι από τις πρώτες κατηγορίες που θα αποκατασταθούν».

Ο υφυπουργός καταλήγει τονίζοντας ιδιαίτερα: «Θέλω τον εκπαιδευτικό σύμμαχο και συμπαραστάτη. Είναι οι άμεσοι συνεργάτες μου σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που ξεκινάμε. Η πόρτα μου θα είναι ανοικτή γι' αυτούς και θα προσπαθήσω να επιλύσω κάθε δίκαιο, θεσμικό, χρόνιο ή μη, αίτημά τους».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved