ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση και πάλι στη Βουλή για το θέμα της ΕΡΤ

Ένταση και πάλι στη Βουλή για το θέμα της ΕΡΤ

«Άναψαν» τα αίματα σήμερα τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, όπου έχουν κληθεί οι αρμόδιοι φορείς για ακρόαση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννης εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, υποστηρίζοντας πως ενδιαφέρεται μόνο να επιστρέψει το προσωπικό ως συμβασιούχοι.

Ο κ. Καλφαγιάννης, όπως και όλοι οι φορείς που έχουν κληθεί να τοποθετηθούν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να «ρίξει μαύρο» στην ενημέρωση. Είπε επίσης ότι χρησιμοποιεί τακτικές διαίρει και βασίλευε.

Μάλιστα, υποστήριξε όπως «γίναμε παράδειγμα αντίστασης στην πολιτική που σκοτώνει. Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ ξέρουμε πως ο ξαφνικός θάνατος θα απλωθεί παντού στο δημόσιο, δημοτική αστυνομία, σχολεία κ.λπ» ενώ τόνισε πως οι ίδιοι προχωρούν ενωμένοι και πως δεν μπαίνουν παζάρια μεταβατικού σχήματος.
Κατηγόρησε τον υπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή ότι ακύρωσε όλες τις προτάσεις των εργαζομένων και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το προσωπικό να επιστρέψει ως συμβασιούχοι…

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο κυβερνητικό και παιδαριώδες κατασκεύασμα.

Τη στιγμή εκείνη παρενέβη ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Βιρβοδάκης ο οποίος του έκανε συστάσεις γιατί είχε υπερβεί τον χρόνο.

Ωστόσο, παρά τις συστάσεις, ο κ. Καλφαγιάννης ήθελε να διαβάσει άλλες πέντε σελίδες, γεγονός που προκάλεσε και πάλι την παρέμβαση του κ. Βιρβιδάκη, ο οποίος του ζητούσε το κείμενο να το καταθέσει στα πρακτικά για να τηρηθεί ο χρόνος και ο κανονισμός.

Τότε, το φυτίλι «άναψε»…

Ο κ. Καλφαγιάννης απάντησε στον κ. Βιρβιδάκη πως θεωρούσε ότι μπορεί κανείς σε αυτό τον χώρο να μιλήσει ελεύθερα. Αντίθετα, κατηγόρησε τον κ. Βιρβιδάκη όταν… «ρίχνει μαύρο».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής απευθυνόμενος στον κ. Καλφαγιάννη ανέφερε πως στη Βουλή υπάρχουν κανόνες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριξε πως οι κανόνες μπαίνουν από τη μία πλευρά, ενώ ο κ. Βιρβιδάκης μίλησε για κανόνες που διαμορφώνονται με βάση τους την πλειοψηφία που είναι ο θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας.
Τέλος, ο κ. Καλφαγιάννης έκανε λόγο για φίμωση από πλευράς κυβέρνησης.