ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1ης Αυγούστου

Σαμαράς: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1ης Αυγούστου

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς.

Το μέτρο όπως είπε ο κ. Σαμαράς θα εφαρμοστεί από 1ης Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έλαβε υπόψη του τις διαβεβαιώσεις χιλιάδων καταστηματαρχών ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση του τζίρου.

«Με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν, και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, και θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ξεκαθάρισε εντούτοις πως τα καταστήματα θα πρέπει να κόβουν αποδείξεις καθώς, εάν η φοροδιαφυγή μείνει σε αυτά τα επίπεδα, ο ΦΠΑ θα πρέπει να επιστρέψει στο 23%.

«Όχι μόνο αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλλουμε θετικές αλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι «αντίθετα από ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι έχουμε πετύχει τους στόχους και έχουμε σημειώσει αληθινή πρόοδο».

Στο ίδιο μήνυμα ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι λόγω της επίτευξης των στόχων δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για το 2014.

Ο κ.Σαμαράς ξεκαθάρισε πως θα αρχίσει επιτέλους η αποκλιμάκωση στην Ελλάδα. «Θα υπάρχουν χαμηλοί φόροι, αλλά θα πληρώνουν όλοι. Είμαστε μόλις έναν χρόνο στην κυβέρνηση και η εικόνα της Ελλάδας στην Κίνα στις ΗΠΑ στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές έχει αλλάξει τελείως».

Παράλληλα πρόσθεσε πως έγιναν μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες πλήρους δημοκρατίας μέσα στη χώρα. «Θα έρθουν καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα. Κόψαμε τα παλαμάρια με το χθες. Η Ελλάδα που θέλουμε χωράει τους πάντες. Πετύχαμε την 1η βελτίωση και έρχονται και άλλες. Πατάμε γερά στα πόδια μας».