ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Απειλή για την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας

Παπαδημούλης: Απειλή για την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδεσμευτεί, με επανειλημμένες δηλώσεις στελεχών και της κυβέρνησης και της Ν.Δ, από την ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση, για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι αντοχές της πλειοψηφίας της κοινωνίας που δεν ανήκει στα ρετιρέ έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Κι αυτό ροκανίζει γρήγορα τις πολιτικές αντοχές και αυτής της κυβέρνησης. Αν επιχειρήσουν στο θέμα της πρώτης κατοικίας και των πλειστηριασμών να κάνουν τα χατίρια της τρόικα, τότε μπορεί να έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις», εκτίμησε ο κ.Παπαδημούλης.

«Την ώρα που βγάζουν στο σφυρί το σπίτι ενός ανθρώπου που δεν έχει γιατί χρωστάει 800 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ ή στην εφορία, μεγαλόσχημοι που έχουν εκατομμύρια δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο. Την ίδια στιγμή που υπερφορολογείται η κατοικία αυτοί που έχουν τα σπίτια τους κρυμμένα πίσω από off shore πληρώνουν ελάχιστους φόρους. Το 2012, από τους ελέγχους που έγιναν, από τις 16 περίπου χιλιάδες εταιρείες off shore στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν φτιαχτεί για να κατέχουν ακριβά ακίνητα, το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε φόρους 345 χιλιάδες ευρώ, την ώρα που από το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ εισέπραξε 2 δισεκατομμύρια. Αν αυτό είναι αποτελεσματική και δίκαιη φορολογική πολιτική, ας το κρίνουν οι πολίτες», κατέληξε.