Ο Χρήστος Παπουτσής και πάλι «πέτρα του σκανδάλου»

Newsbomb

Ποιοι και γιατί δεν θέλουν να πάει στην Παγκόσμια Τράπεζα

Σε εμφύλιο σπαραγμό με υπόγειους διαγκωνισμούς, παρασκηνιακές σπέκουλες και κρυφές ζυμώσεις εξελίσσεται στο ΠΑΣΟΚ η υπόθεση του διορισμού του κ. Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται μεταξύ διασταυρούμενων πυρών μέσα στο κόμμα του, με την Χαριλάου Τρικούπη να τηρεί σιγήν ιχθύος για το αν τελικά ο κ. Παπουτσής θα μετακομίσει σίγουρα στην Ουάσινγκτον ή αν η απόφαση διορισμού του θα ανακληθεί.

Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι ο κ. Παπουτσής έχει συγκεντρώσει τη μήνιν «συντρόφων» του στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν βλέπουν με διόλου καλό μάτι την μετακίνησή του στο πόστο του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος είναι ο πρώτος σε σειρά εκλεγμένος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α' περιφέρεια Αθηνών. Ως γνωστόν και ο κ. Παπουτσής εκλεγόταν στην ίδια περιφέρεια, αλλά στις τελευταίες εκλογές απέτυχε να επανεκλεγεί.

Υπάρχει όμως κι άλλο πλούσιο παρασκήνιο από την πλευρά όσων ζητούν από τον κ. Βενιζέλο να ανακαλέσει την απόφασή του για τον διορισμό του κ. Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα: Μεταξύ όσων αντιδρούν είναι και οι σκληροπυρηνικοί βενιζελικοί, οι οποίοι στήριξαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην εσωκομματική αναμέτρηση με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου το 2007. Λένε, λοιπόν, πολλοί από αυτούς «πώς είναι δυνατόν ο Βενιζέλος να δίνει το πράσινο φως για τον διορισμό Παπουτσή, όταν ο ίδιος ο κ. Παπουτσής ήταν αυτός που μιλούσε για τα χειρότερα λόγια για τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ». Θυμίζουν μάλιστα το πόσο ακραιφνής Παπανδρεϊκός ήταν την εποχή εκείνη ο κ. Παπουτσής και ισχυρίζονται ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο «κοντή μνήμη».

Όμως ο διορισμός Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα έχει προκαλέσει σοβαρές ίντριγκες και στο εσωτερικό της ΝΔ, αφού στο Μέγαρο Μαξίμου καταφθάνουν καθημερινά δεκάδες αιτήματα διαμαρτυρίας από γαλάζιους Βουλευτές και απλοί ψηφοφόροι οι οποίοι βλέπουν «πράσινα» στελέχη που συνδέονται με αμαρτίες του παρελθόντος να βολεύονται σε κρατικές και κυβερνητικές θέσεις με παχυλούς μισθούς...

Άραγε η κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει μπροστά στην προκλητική απόφαση διορισμού ενός πράσινου κομματικού στελέχους σε μία κρίσιμη διεθνή θέση;

Διαβάστε επίσης:

Προς ακύρωση ο διορισμός του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα

Για τους φτωχούς «αγωνίζεται» ο Χρ.Παπουτσής (Βίντεο)

Μετά τον Παπουτσή ο Βενιζέλος θέλει να «βολέψει» κι άλλους

Γιατί ο Χ. Παπουτσής είναι «κόκκινο πανί» για την Παγκόσμια Τράπεζα

Ο Χρήστος Παπουτσής εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved