ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα Μπουτάρη – Κασιδιάρη

Σκληρή κόντρα Μπουτάρη – Κασιδιάρη

Μπουτάρης: Οι χρυσαυγίτες σκοτώνουν - Κασιδιάρης: Δεν μιλάω με ανθρώπους που τρέφουν λαγνεία στον Κεμάλ.

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του δημάρχου Θεσσαλονίκης και ιδρυτή της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» Γ. Μπουτάρη.

Αφορμή στάθηκε η δωρεά του εθνικιστικού κόμματος προς τον Αρκτούρο ύψους 5.000 ευρώ, την οποία αν και αρχικά αποδέχτηκαν στη συνέχεια την επέστρεψαν.

«Ήταν λάθος που δέχτηκε ο Αρκτούρος τις 5.000 ευρώ που προσέφερε η Χρυσή Αυγή ως ενίσχυση», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε ότι «η ευαισθητοποίησης της Χρυσής Αυγής δεν την ξεπλένει από τίποτα, ούτε 5 εκατομμύρια ευρώ, γιατί “αυτοί σκοτώνουν“» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης πρόσθεσε ότι δεν δέχεται τίποτα από ναζιστές και γι' αυτό επέστρεψε τα χρήματα.

«Η Χρυσή Αυγή θέλει να σκοτώνει, άνθρωποι που σκοτώνουν δεν αγαπούν το περιβάλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε ότι ο Αρκτούρος θα δέχονταν χρήματα από το ΚΚΕ, καθώς πρόκειται για επαναστατικό κόμμα.

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αναφερόμενος στον κ. Μπουτάρη, είπε ότι δε συνομιλεί «με ανθρώπους που τρέφουν λαγνεία για τον Κεμάλ που κατέσφαξε χιλιάδες Έλληνες», προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα.

Είπε ακόμα, ότι «η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει πολύπλευρο οικολογικό έργο» και σημείωσε ότι «οι αρκούδες και οι λύκοι δεν έχουν πολιτική ταυτότητα».