Επαφές Βενιζέλου για τη Συρία

Newsbomb

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε, σήμερα, τηλεφωνική συνομιλία με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Catherine Ashton, η οποία έλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει μαζί του ενόψει των εξελίξεων στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την κα Ashton και για την επικείμενη επίσκεψή του στο Κάιρο, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βενιζέλος είχε, επίσης, σήμερα, τηλεφωνικές συνομιλίες, τόσο για τα θέματα που σχετίζονται με τη Συρία, όσο και για τα θέματα που σχετίζονται με την Αίγυπτο με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών Laurent Fabius και τον Βέλγο ομόλογό του, Didier Reynders, ο οποίος είχε επισκεφθεί το Κάιρο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ επικοινώνησε, επίσης, με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, με τον οποίο συνομίλησε για την κατάσταση στη Συρία και ειδικότερα για την ανάγκη προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών.

Αύριο, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στη χερσόνησο του Σινά και ειδικότερα στην περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να δράσει στη Συρία

Ρώμη: Όχι στρατιωτική δράση χωρίς την εντολή του ΣΑ του ΟΗΕ

Οι ΗΠΑ ανέβαλαν τη συνάντηση με τη Ρωσία για τη Συρία

Η Μόσχα «λυπάται» για την αναβολή της συνάντησης

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved