ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ανέβαλαν τη συνάντηση με τη Ρωσία για τη Συρία

Οι ΗΠΑ ανέβαλαν τη συνάντηση με τη Ρωσία για τη Συρία

«Συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις» σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα επικαλέστηκε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνάντηση για τη Συρία στη Χάγη, ανάμεσα σε ανώτερους διπλωμάτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας.


Κατά τη συνάντηση επρόκειτο να συζητηθούν σχέδια για μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Στη συνάντηση επρόκειτο να συμμετάσχουν η Γουέντι Σέρμαν, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Συρία Ρόμπερτ Φορντ, καθώς και οι Ρώσοι υφυπουργοί Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ και Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε με δήλωσή του πως η συνάντηση αναβλήθηκε «δεδομένων των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεών μας για την κατάλληλη απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που έγινε στις 21 Αυγούστου στη Συρία».

«Θα εργασθούμε μαζί με τους Ρώσους ομολόγους μας για να αναπρογραμματίσουμε τη συνάντηση», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος, προσθέτοντας πως η επίθεση με χημικά όπλα κατέδειξε την ανάγκη για μια «συνολική και βιώσιμη πολιτική λύση» για τον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Και το Κογκρέσο θα έχει λόγο για οποιαδήποτε ενέργεια στη Συρία

Κέρι: Αναμφισβήτητη η χρήση χημικών-Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι

Βατικανό: Επίθεση στη Συρία θα σημάνει Παγκόσμιο πόλεμο