Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για την Μ. Ασία-Επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή

Newsbomb

Με ενός λεπτού σιγή η Ολομέλεια του Γ΄ Θερινού Τμήματος τίμησε την μνήμη των Ελλήνων θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Ωστόσο, την ειδική συνεδρίαση επισκίασαν οι προσβλητικές αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά στους Έλληνες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα βουλευτές που παρέστησαν στα εγκαίνια του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Οι χαρακτηρισμοί «πράκτορες, προδότες, τουρκόσποροι, και τουρκοπροσκυνημένοι» που απέδωσε στους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές αλλά και οι κατηγορίες του για «τουρκόφιλη πολιτική του ραγιά» από ελληνικές κυβερνήσεις προκάλεσαν την αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος Χρήστου Μαρκογιαννάκη ενώ η παραίνεση του να ανακαλέσει ο κ. Παππάς και να διαγραφούν από τα πρακτικά οι «υβριστικοί χαρακτηρισμοί», δεν έγινε αποδεκτή από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που επέμειναν στις απόψεις τους.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για επανηλλειμένα ατοπήματα της Χρυσής Αυγής και ζήτησε να διαγραφούν οι υβριστικές και προκλητικές αναφορές κατά Ελλήνων βουλευτών από τα πρακτικά, χωρίς τη συναίνεση της Χρυσής Αυγής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε για πρωτοφανείς και απαράδεκτες κατηγορίες, και ζήτησε να εξεταστεί η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής από την Διάσκεψη των Προέδρων προσθέτοντας ότι «υπάρχουν δυνατότητες ώστε το προεδρείο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των βουλευτών απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις». «Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν, πόσο μάλλον από τους υμνητές του Χίτλερ», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης κατηγορώντας την Χρυσή Αυγή ότι προσπαθεί να οργανώσει προκλήσεις.

«Συμμερίζομαι εν πολλοίς αυτά που είπατε αλλά είναι άλλου χώρου και ώρας για να συζητήσουμε το θέμα αυτό. Επιβάλλεται μέσα στη Βουλή η συζήτηση να γίνεται σε κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης. Αν μοιράζει ποινές στις όποιες παρεκτροπές το κλίμα αυτό θα ακυρωθεί», επεσήμανε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Στο θέμα παρενέβη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης που χαρακτήρισε ανοησίες τα όσα ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης περί υμνητών του Χίτλερ. «Τα λένε αυτά οι υμνητές του Στάλιν και του Τρότσκι που έκαναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι αναφορές μας αφορούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα που είναι στο Κοινοβούλιο και πήγαν στο μαυσωλείο του Κεμάλ και έβγαλαν και φωτογραφίες. Να φύγουν από την Ελλάδα όσοι υμνούν τον Κεμάλ και όσοι λένε Ινσταμπούλ την Κωνσταντινούπολη», συμπλήρωσε ο κ. Κασιδιάρης.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved