ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Γερμανοί δίνουν στεγνά τον Βενιζέλο

Οι Γερμανοί δίνουν στεγνά τον Βενιζέλο

Σύμφωνα με την Die Zeit ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον κ. Άσμουσεν να «μαγειρευτούν» τα νούμερα για το χρηματοδοτικό κενό.

Πρωτοφανείς αποκαλύψεις, που δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση, μετά από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που υπογράφει η δημοσιογράφος της εφημερίδας κ. Simon , ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ κ. Άσμουσεν τον Αύγουστο στην Αθήνα, ζήτησε να υπάρξει ''μαγείρεμα'', δηλαδή αλλοίωση των πραγματικών στοιχείων για το χρηματοδοτικό κενό του προγράμματος για την Ελλάδα τη διετία 2015-2016.

Είναι προφανές ότι-αν φυσικά επαληθευτεί- ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να γίνει κάτι τέτοιο, για να αποφευχθεί η απαίτηση νέων μέτρων από την πλευρά των δανειστών, αλλά και για να μην κινδυνεύσει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ.' Ασμουσεν έμεινε έκπληκτος από την πρόταση του κ. Βενιζέλου που ζητούσε αλλοίωση των στοιχείων, για να μειωθεί το ποσό ή και να μηδενιστεί.

Στην ουσία, αυτό που έχει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής είναι δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι ο κ. 'Ασμουσεν δεν έχει κάνει κάποια διάψευση μέχρι στιγμής.

Το δεύτερο αφορά στην πηγή της είδησης. Αν και η δημοσιογράφος δεν αποκαλύπτει την πηγή της, όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς το περιβάλλον του κ. Άσμουσεν.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι οι Γερμανοί θεωρούν αναλώσιμο το ελληνικό πολιτικό προσωπικό και ιδιαίτερα κάποιους που οι ίδιοι θεωρούν πλέον «καμένα χαρτιά» και δεν μπορούν να τους φανούν χρήσιμοι, αφού η επιρροή τους στο εκλογικό σώμα εμφανίζεται επί του παρόντος να έχει συρρικνωθεί.

Οι διαρροές αυτές, όμως, στοχεύουν στο να βάλουν σε πίεση τη χώρα, προκειμένου να αποδεχθεί αυτά που θέλουν οι ίδιοι να επιβάλλουν. Αναβιώνουν το στερεότυπο της Ελλάδας που μπήκε με πλαστά στοιχεία στο ευρώ, της Ελλάδας που είναι αναξιόπιστη και πρέπει να εφαρμόσει επιτέλους το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Διαβάστε επίσης:

«ΒΟΜΒΑ» ΤΗΣ DIE ZIET: «Ο Βενιζέλος ζήτησε να μαγειρευτεί το έλλειμμα»

Προσπαθούν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ;

Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

Επιστολή – βόμβα του ΔΣΑ για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ γκρεμίζει και τους θεσμούς;

Απαλλάσσονται κατηγορούμενοι της ΕΛΣΤΑΤ που διώκονται για κακουργήματα