ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο τουριστικές επενδύσεις σε καθεστώς Fast Track

Δύο τουριστικές επενδύσεις σε καθεστώς Fast Track

Εγκρίθηκαν δύο νέες τουριστικές επενδύσεις για ένταξη στο καθεστώς Fast Track, με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν περισσότερες από 1900 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας τους.

Οι δύο επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία ισάριθμων τουριστικών θέρετρων στη Χαλκιδική και την Αργολίδα και περιμένουν το «πράσινο φως» της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) για να ξεκινήσουν να υλοποιούνται, καθώς ήδη το διοικητικό συμβούλιο του Invest in Greece αποφάσισε, με θετική εισήγησή του προς την Διυπουργική Επιτροπή, την υπαγωγή τους σε καθεστώς Fast Track.

O Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του «Invest in Greece», με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Σ. Ησαϊα και ενημερώθηκε για τα νέα έργα που το Δ.Σ. του «Invest in Greece» προτείνει να χαρακτηριστούν ως «Στρατηγικές Επενδύσεις» και να ενταχθούν σε καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (Fast Track).

Όπως δήλωσε ο κ. Μηταράκης: ''Μετά την ψήφιση του επενδυτικού νόμου υπάρχουν πλέον χειροπιαστές αποδείξεις ότι το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται. Οι δύο νέες επενδύσεις που προτείνονται σήμερα για ένταξη στο fast track έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1,2 δις Ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 1900 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας τους. Η Ελληνική οικονομία έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτές τις επενδύσεις και είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν και άλλα επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν στο Fast Track. Θυμίζω, ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, θα έχει υλοποιηθεί η μεγάλη θεσμική αλλαγή με την λειτουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής στο Υπουργείο Ανάπτυξης όπως προβλέπεται από το νέο Επενδυτικό Νόμο. Είμαστε βέβαιοι ότι η συγκρότηση και η λειτουργία της θα αλλάξει πλήρως την σημερινή εικόνα του Fast Track και θα αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο στις προσπάθειες που κάνουμε για δημιουργήσουμε ένα φιλικό και ανταγωνιστικό επενδυτικό περιβάλλον. Οι διαδικασίες για τη συνεδρίαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων που θα εγκρίνει την ένταξη των δύο νέων επενδύσεων στο Fast Track θα κινηθούν άμεσα".