ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Αναδιοργάνωση και εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας

Τσίπρας: Αναδιοργάνωση και εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας

Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε την ανάγκη αναδιοργάνωσης και εκδημοκρατισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και ιδίως της αποκαλύψεις για εμπλοκή αστυνομικών σε δράσεις της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η κοινωνία χρειάζεται μια σύγχρονη και δημοκρατική αστυνομία που να προστατεύει τον πολίτη.

Επανέλαβε επίσης τη θέση του κόμματός του να τεθεί η αστυνομία υπό κοινοβουλευτικό διακομματικό έλεγχο και υπογράμμισε ότι είναι θέμα τιμής και για τους ίδιους τους αστυνομικούς να βγάλουν από πάνω τους τη «ρετσινιά» για υπόθαλψη εγκληματιών.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι η πλειοψηφία της αστυνομίας δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτά τα φαινόμενα, επεσήμανε ωστόσο την ανάγκη να αποψιλωθούν οι θύλακες που συνεργάζονται με την Χρυσή Αυγή και αυτό, όπως είπε, πρέπει να προέλθει από πρωτοβουλία των ίδιων των αστυνομικών.

Εκ μέρους της ΠΟΑΣΥ, ο Χρήστος Φωτόπουλος δήλωσε ότι οι αστυνομικοί κάνουν αγώνα προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες «για να απαλλαγεί η αστυνομία από τα ναζιστικά βαρίδια».