Τα σχέδια της ελλ. Προεδρίας παρουσίασε στο ευρωκοινοβούλιο ο Υφ.Υπεξ.

Newsbomb

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας παρουσίασε, σήμερα, 1η Οκτωβρίου 2013, τις Πολιτικές Προτεραιότητες της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας σε αντιπροσωπεία της Πολιτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (ALDE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Κούρκουλας περιέγραψε το πλαίσιο υπό το οποίο η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, και έκανε ειδική αναφορά στις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους τομείς της ανεργίας και της κοινωνικής συνοχής. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Ελληνική Προεδρία θα είναι λιτή και πλήρως λειτουργική. Η Ελλάδα έχει ήδη διοργανώσει τέσσερις απόλυτα πετυχημένες Προεδρίες στο παρελθόν και είναι έτοιμη να το επαναλάβει».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, ο κ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι θα περιλαμβάνουν τρεις βασικές ενότητες: 1) Ανάπτυξη, Απασχόληση, Συνοχή, 2) Εμβάθυνση Ένωσης/ Ολοκλήρωση Ευρωζώνης, 3) Μετανάστευση, Σύνορα και Κινητικότητα ενώ τα ζητήματα των θαλασσίων πολιτικών θα αποτελέσουν μια τέταρτη, ξεχωριστή, οριζόντια προτεραιότητα. Τέλος, ο κ. Κούρκουλας αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Ελληνική Προεδρία στην προώθηση της Τραπεζικής Ένωσης, ως ένα πακέτο μέτρων που θα λειτουργήσει καταλυτικά για την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved