ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Οι δύσκολες ώρες, οι εξετάσεις και το χειρουργείο

Βενιζέλος: Οι δύσκολες ώρες, οι εξετάσεις και το χειρουργείο

Γιατί μπήκε στο νοσοκομείο και ποια ήταν η διάγνωση των γιατρών


Λίγο πριν τις 9 το πρωί της Πέμπτης, μια μαύρη θωρακισμένη BMW και τα συνοδευτικά αυτοκίνητα της ασφάλειας έφτασαν στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, στην οδό Ασκληπιού 31. Οι πόρτες των αυτοκινήτων άνοιξαν, πετάχτηκαν οι συνοδοί ασφαλείας ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας NEWSBOMB, από την θωρακισμένη BMW πρόβαλε η χαρακτηριστική φιγούρα του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κατευθύνθηκε με γρήγορα βήματα στην εσωτερικό της κλινικής για προγραμματισμένες εξετάσεις, στις οποίες περιλαμβανόταν και εκείνη του προστάτη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα αποτελέσματα φαίνεται ότι ανησύχησαν τους γιατρούς, ειδικότερα η εξέταση PSI που αφορά στον προστάτη, με αποτέλεσμα να συστήσουν στον κ. Βενιζέλο άμεση χειρουργική επέμβαση. Ο κ. Βενιζέλος αποχώρησε από την Κεντρική Κλινική Αθηνών στις 2.30 το μεσημέρι.

Η εξέλιξη αυτή με την περιπέτεια της υγείας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περιπλέκει, όπως επισημαίνει ο συντάκτης, την κατάσταση τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε κομματικό επίπεδο, καθώς ανεξαρτήτως του ποια χειρουργική μέθοδος θα επιλεγεί (διακυστική προστατεκτομή, διουρηθρική προστατεκτομή ή το λέιζερ), είναι βέβαιο ότι όλες οι επεμβάσεις συνεπάγονται πολυήμερη παραμονή στο νοσοκομείο και διατήρηση του καθετήρα για αρκετές μέρες μετά την επέμβαση ακόμα και κατά την επιστροφή στο σπίτι σε κάποιες περιπτώσεις.

Κατά συνέπεια, τονίζει η εφημερίδα, ο κ. Βενιζέλος θα έχει δυσκολίες, κυρίως στο να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, που απορρέουν με την ανάληψη της προεδρίας της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών.

Όμως ο κ. Βενιζέλος με δεδομένο το πρόβλημα της υγείας, πέρα από τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις έχει να αντιμετωπίσει το εσωτερικό μέτωπο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση, αλλά και σε κομματικό επίπεδο την φθίνουσα δημοσκοπική πορεία του ΠΑΣΟΚ, καταλήγει το δημοσίευμα της NEWSBOMB.

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλης Βενιζέλος: Οι δύσκολες ώρες, οι εξετάσεις και το χειρουργείο

Με παραίτηση απείλησε ο Βενιζέλος τον Σαμαρά

Πολιτικές ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά