ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με παραίτηση απείλησε ο Βενιζέλος τον Σαμαρά

Με παραίτηση απείλησε ο Βενιζέλος τον Σαμαρά

Το θέμα των ναυπηγείων βάζει… τορπίλη στην κυβερνητική συνοχή…

Ένα τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Β. Βενιζέλου, παρολίγο να αποτελέσει τη θρυαλλίδα σοβαρότατων εξελίξεων στους κόλπους της κυβέρνησης!

Ήταν λίγο μετά τη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλου, για το θέμα της αμαρτωλής σύμβασης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 2010.

Ο Αλ. Τσίπρας όχι μόνο κατήγγειλε αυτή την σύμβαση ως σκανδαλώδη, αλλά δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση και για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής κατά των Β. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αλλά το εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν, ότι ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Αβραμόπουλος επί της ουσίας συμφώνησε μαζί του δηλώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε την σύμβαση του 2010 και δεν ευθύνεται γι’ αυτήν. Δεν πρόσφερε δηλαδή ουδεμία κάλυψη στον Βενιζέλο!

Μετά απ’ αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξοργίστηκε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb:

-Ζήτησε και βρήκε στο τηλέφωνο τον Αντ. Σαμαρά, στον οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα για το άδειασμά του απ’ τον Δημ. Αβραμόπουλο και απείλησε με παραίτησή του και αποχώρηση απ’ την κυβέρνηση!

-Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Ο Βενιζέλος του είπε, ότι θα κάνει δημόσια δήλωση κατά του Αβραμόπουλου και θα ισχυριστεί ότι έχει την στήριξη του πρωθυπουργού!

Πράγματι ο Β. Βενιζέλος έκανε τοποθέτηση με την οποία «κάρφωσε» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ «κύκλοι» του ΠΑΣΟΚ διέρρεαν σε δικούς τους δημοσιογράφους, ότι ο αντιπρόεδρος έχει την πλήρη στήριξη του Αντ. Σαμαρά!

Βέβαια λίγο αργότερα ο Δημ. Αβραμόπουλος, κι αυτός μέσω «κύκλων» απάντησε στον Βενιζέλο…

Γεγονός είναι, πως πλέον οι σχέσεις μεταξύ Βενιζέλου και Αβραμόπουλου είναι έως και ψυχροπολεμικές.

Άνοιξαν πάλι (διότι η κόντρα τους κρατά απ’ τον ανασχηματισμό, όταν ο Βενιζέλος πήρε το υπουργείο Εξωτερικών και αρνήθηκε να τοποθετηθεί αντιπρόεδρος κι ο Αβραμόπουλος!) ένα μέτωπο πλάι στα τόσα άλλα που έχει αυτή την περίοδο να αντιμετωπίσει ο Αντ. Σαμαράς. Και μάλιστα με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά…

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση Αβραμόπουλου σε Βενιζέλο: Δεν χρειάζονται οδηγίες

Επίθεση Βενιζέλου σε Αβραμόπουλο και Τσίπρα

Εξεταστική για τη σύμβαση με τα υποβρύχια θα ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας