ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανιτόπουλος: «Ανοίξτε» τα πανεπιστήμια

Αρβανιτόπουλος: «Ανοίξτε» τα πανεπιστήμια

Να «εκπληρώσουν το καθήκον» τους και να ανοίξουν άμεσα τα Ιδρύματα, ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο, κάλεσε τις πρυτανικές αρχές και τα συμβούλια του πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


«Μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά κλειστά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, που νωρίτερα είχε συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδόση Πελεγρίνη, και τον πρύτανη του ΕΜΠ, Σίμο Σιμόπουλο.

Σημειώνεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ θα αποφασίσουν αύριο Παρασκευή εάν θα συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, ενώ οι συνάδελφοί τους στο ΕΚΠΑ κήρυξαν χθες νέα πενθήμερη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες απώλειας του εξαμήνου.

Διοικητικοί: Θα περικοπούν από τους μισθούς οι ημέρες απεργίας
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσαν, εξάλλου, ανακοίνωση για το θέμα που ανέκυψε με την καταβολή της μισθοδοσίας τους κατά τη διάρκεια της απεργίας τους.

«Το προεδρείο του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τους ευαίσθητους ανησυχούντες δημοσιογράφους και τους ''Ηρακλείς'' του υπουργού Παιδείας ότι οι αποδοχές των ημερών απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων θα περικοπούν από την μισθοδοσία τους», αναφέρουν και προσθέτουν:

«Ήδη, όπου είναι τούτο δυνατόν, εν μέσω απεργίας, ενημερώνεται ο εκκαθαριστής αποδοχών, για τα δέοντα. Σε κάθε περίπτωση, η πλήρης εκκαθάριση θα γίνει στο τέλος την απεργίας, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με μία επιπλέον απειλή, για παρέμβαση του Εισαγγελέα, σχετικά με την παρακράτηση των αποδοχών των απεργούντων, καταδεικνύει ότι η αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου δεν οφείλεται στους υπό διαθεσιμότητα και αργία διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά στις αποφάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. που είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες με τους νόμους που το ίδιο έχει ψηφίσει και είναι εκτός πάσης λογικής και χωρίς κανένα ηθικό έρεισμα.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους ευαίσθητους ανησυχούντες, την πίεσή τους, για επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου, να την ασκήσουν στο Υ.ΠΑΙ.Θ. και όχι στους απειλούμενους με τον Εισαγγελέα διοικητικούς υπαλλήλους, που απεργούν και τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας και αργίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Χάνουν το εξάμηνο οι φοιτητές

Πελεγρίνης: Όσοι απεργούν, δεν θα πληρωθούν

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τους μισθούς των απεργών υπαλλήλων