Παπανδρέου για την εν ψυχρώ εκτέλεση στο Ν.Ηράκλειο

Newsbomb

Τη λύπη του για τη δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός τρίτου στο Νέο Ηράκλειο, εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων».

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το θλιβερό αυτό γεγονός επιβεβαιώνει ότι είναι ώρες ευθύνης για όλους και πως η Δημοκρατία δεν προστατεύεται από οπαδούς της βίας, από όπου κι αν αυτοί προέρχονται.

«Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Κάθε δημοκράτη πολίτη που πιστεύει στις δημοκρατικές πρακτικές απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυθαιρεσίας. Που δεν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα αλλά αναζητά πραγματικές αιτίες και λύσεις. Που αναζητά πάντα λύσεις μέσα από την αλήθεια και τον διάλογο, χωρίς να επιδιώκει να επιβάλει τις δικές του» τονίζει και συνεχίζει λέγοντας ότι μπροστά στις δυσκολίες «οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε».

«Η πόλωση υπονομεύει τη συλλογική δύναμη...Είναι αυτονόητη αλήθεια ότι η χώρα, η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχουν το μίσος και το διχασμό».
Η Ελλάδα υπογραμμίζει δεν μπορεί να ξαναζήσει καταδικασμένες πρακτικές που καλλιεργούν το μίσος και τη βία.

Τέλος ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνει και όσα είχε δηλώσει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην οποία τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι «η βία είναι βία, από όπου κι αν προέρχεται, απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα, απέναντι σε οποιονδήποτε», ότι είναι «αδικαιολόγητη και καταδικαστέα» και πως «το δικό μας όπλο είναι η δημοκρατική νομιμότητα».

Διαβάστε επίσης:

Πατέρας ενός παιδιού ο 29χρονος που δίνει μάχη για τη ζωή

«Αστακός» η περιοχή του μακελειού στο Νέο Ηράκλειο

Κεδίκογλου: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυο μέλη της Χρυσής Αυγής

Αντίποινα ή προβοκάτσια, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας;

Η ανακοίνωση της Χ.Α. για τη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο

Δένδιας: Δε θα επιτρέψω να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών

ΠΑΣΟΚ: Η δολοφονία επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας

ΑΝ.ΕΛ.: Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στο Ν.Ηράκλειο

Βρέθηκε κλεμμένη μηχανή κοντά στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved