ΠΟΛΙΤΙΚΗ

What is this mo****ker Pangalos doing?

What is this mo****ker Pangalos doing?

Ο Πάγκαλος ενώπιον των ευθυνών του για τις υποκλοπές στην αμερικάνικη πρεσβεία

Την ώρα που οι ισχυροί του διεθνούς συστήματος (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία) τσακώνονται για τις παρακολουθήσεις κορυφαίων ηγετών από την αμερικανική NSA, ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατάφερε για ακόμα μία φορά να προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Την περασμένη Τρίτη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, αποκάλυψε πως επί ημερών του, η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αμερικανό πρέσβη, κάτι το οποίο έβρισκε απόλυτα διασκεδαστικό. Και συμπλήρωσε: «Απλώς μερικές φορές ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούω τον Αμερικανό πρέσβη να λέει στο συνάδελφό του στην Άγκυρα ή σε κάποιον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ "what is this mo****er Pangalos doing?". Και ο άλλος να απαντά "this mo****ker called me today». Τόνισε μάλιστα, πως «η Ελλάδα όταν μπορεί και όπου μπορεί πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι», ενώ προειδοποίησε ότι αν ανοίξει το στόμα του «θα γίνει στην Αθήνα κόλαση».

Τις δηλώσεις Πάγκαλου ακολούθησαν πλήθος δημοσιευμάτων στο διεθνή Τύπο, ενώ για το θέμα ρωτήθηκε μέχρι και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζένιφερ Ψάκι, η οποία ωστόσο δε σχολίασε το περιστατικό. Ο πληθωρικός πρώην αντιπρόεδρος όμως, δεν έμεινε εκεί. Επανήλθε στο θέμα και μίλησε ξανά για τις υποκλοπές, επιμένοντας στις θέσεις του. Αιτιολόγησε πάντως τις παρακολουθήσεις λέγοντας πως έπρεπε να παρακολουθούνται τότε οι Αμερικανοί "διότι μπροστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε πάρει πολιτικές διαστάσεις το εξής δίλημμα: Αν θα γίνει μέλος της ΕΕ η Κύπρος ενώ συνεχίζεται, λόγω της τουρκικής κατοχής, το πολιτικό της πρόβλημα, δηλαδή πριν ανακτήσει την ακεραιότητα του εδάφους της και τον έλεγχό της ή θα μπει, όπως ζητούσαν οι Τούρκοι, δηλαδή πρώτα η Τουρκία και μετά... ποτέ η Κύπρος, διότι με την Τουρκία μέσα δεν θα έμπαινε ποτέ".

Το θέμα πάντως, πήρε άλλες διαστάσεις, όταν ο πρώην νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, δικηγόρος Άγης Τάτσης, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Θόδωρου Πάγκαλου καθώς όπως υποστηρίζει στην αναφορά του είναι αντίθετες με τα άρθρα 140 και 141 καθώς και με την Παράγραφο 1 του άρθρου 146 του Συντάγματος. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, πάντως όπως υποστήριξε ο ίδιος ο Θεόδωρος Πάγκαλος, οι υποκλοπές είχαν γίνει προ 20ετίας και υπάρχει πλήρης παραγραφή των ευθυνών.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις «αποκαλύψεις» Πάγκαλου

Πάγκαλος: Εντελώς τυχαία ακούγαμε τους Αμερικάνους

Πάγκαλος: Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει... μύλος!

«Οι δηλώσεις Πάγκαλου βάζουν την Ευρώπη στα παιχνίδια κατασκοπείας»

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Πάγκαλου γύρω από τις παρακολουθήσεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Αυτή είναι η μήνυση κατά Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις

Πάγκαλος: Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ