ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις «αποκαλύψεις» Πάγκαλου

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις «αποκαλύψεις» Πάγκαλου

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν τελικά οι δημόσιες αναφορές του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Πάγκαλου, για την υπόθεση των υποκλοπών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά και τη μήνυση του δικηγόρου Αθηνών, Άγη Τάτση, με την οποία ζητούσε την ποινική δίωξη του Θεόδωρου Πάγκαλου για παραβίαση μυστικών της πολιτείας, διέταξε την ενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Πρώτος μάρτυρας που θα κληθεί να εξεταστεί είναι ο κ. Τάτσης ο οποίος μάλιστα ζητούσε τη σύλληψη εντός του αυτοφώρου του πρώην υπουργού Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, καθώς πλέον δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε πως επί υπουργίας του στο υπουργείο Εξωτερικών η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

«Δεν μάθαμε τίποτε καινούριο, γιατί ξέραμε τα πάντα, αλλά ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούμε τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα να μιλάει με τον πρεσβευτή στην Άγκυρα και το Στέιτ Ντιπαρτμεντ με ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις», είχε δηλώσει.

Ο κ. Πάγκαλος μάλιστα είχε τονίσει ότι έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια και άρα «έχουν παραγραφεί τα πάντα», ενώ σημείωσε ότι οι παρακολουθήσεις σταμάτησαν γιατί «το κατάλαβαν οι Αμερικανοί».

Διαβάστε επίσης:

Πάγκαλος: Εντελώς τυχαία ακούγαμε τους Αμερικάνους

Πάγκαλος: Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει... μύλος!

«Οι δηλώσεις Πάγκαλου βάζουν την Ευρώπη στα παιχνίδια κατασκοπείας»

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Πάγκαλου γύρω από τις παρακολουθήσεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Αυτή είναι η μήνυση κατά Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις

Πάγκαλος: Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ