ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα γκρεμίσει τις θυσίες του λαού!

Βαρβιτσιώτης: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα γκρεμίσει τις θυσίες του λαού!

«Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να γκρεμίσει τις μέχρι τώρα θυσίες του ελληνικού λαού και ότι έχει πετύχει ο ελληνικός λαός», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσθέτοντας ότι είναι μια πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αναμορφώσει ένα παλιό παρηκμασμένο και κακό κράτος που κόστιζε πολύ και παρήγαγε λίγα στον Έλληνα φορολογούμενο.


«Αυτές οι θυσίες όμως, εμάς μας κάνουν να αναλαμβάνουμε ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση σε σχέση με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και να ξεπεράσουμε κομματικές αγκυλώσεις (όπως ήδη έχει γίνει) και το πολιτικό κόστος που στο παρελθόν φρέναρε τις μεταρρυθμίσεις», είπε.


Αναφερόμενος στο έργο του υπουργείου και τις δράσεις του δυναμικού του ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις επιτυχίες που σημειώνει για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων με αποτέλεσμα οι εισροές από τη θάλασσα να είναι όσες κι αυτές από την στεριά, που υπάρχει φράχτης.


«Η Ελλάδα και στην κρίση είναι ικανή να περιφρουρεί τα θαλάσσια σύνορά της και να επιτηρεί την ΑΟΖ της κι οποίος την αμφισβητεί προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο» είπε χαρακτηριστικά.


Εξάλλου ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήγγειλε αναδιάρθρωση του υπουργείου και των λιμενικών υπηρεσιών της χώρας που έχει στόχο να βγουν άνθρωποι από το γραφείο και να τεθούν στη δράση και με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί το 10% της δύναμης του υπουργείου.


Τέλος ο υπουργός Ναυτιλίας, αφού αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του υπουργείου, απηύθυνε προς τον ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα «με τι χρήματα θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υπηρεσίες αν δεν προχωρήσει στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και στις αποκρατικοποιήσεις;».