ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Γεροντόπουλου στη Ν. Αφρική για προσέλκυση επενδύσεων

Επίσκεψη Γεροντόπουλου στη Ν. Αφρική για προσέλκυση επενδύσεων

Πενθήμερη επίσκεψη στη Νότιο Αφρική πραγματοποιεί από σήμερα και μέχρι την προσεχή Τετάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Στόχος η προσέλκυση άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα και οι επαφές τόσο με την ελληνική ομογένεια όσο και με μέλη της κυβέρνησης της Ν. Αφρικής. Ο κ. Γεροντόπουλος πρόκειται να κηρύξει την έναρξη συνεδρίου που διοργανώνει το HIP ALLIANCE ένα σημαντικό φόρουμ επιχειρηματικής συνεργασίας. Ειδικότερα το πρόγραμμα του υφυπουργού ξεκινά αύριο από το Κέηπ Τάουν όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Καλής Ελπίδος κ. Σέργιο και θα επισκεφθεί την Ελληνική Κοινότητα της πόλης, το Ελληνικό σχολείο και την Ελληνική Ακαδημία Χορού, ενώ την Κυριακή το πρωί θα παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια θα συζητήσει με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας της πόλης.

Την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για το Γιοχάνεσμπουργκ, όπου θα έχει συναντήσεις γνωριμίας με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αφρικής και εκπροσώπους του HIP ALLIANCE, ενώ την Δευτέρα θα επισκεφθεί το Ελληνικό σχολείο SAHETI, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Ιωάννη Μπίζο, εκ των ιδρυτών του και δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Δ. Μπίζο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί και θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Lilliesleaf, το οποίο είναι αφιερωμένο στον αγώνα εναντίον του Απαρχάιντ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Νοτίου Αφρικής, τον κ.Ebrahim Ebrahim.

25-02-08 223219 21

Το πρωί της Τρίτης, 19 Νοεμβρίου, ο κ. Γεροντόπουλος θα κηρύξει την έναρξη του συνεδρίου που διοργανώνει το HIP ALLIANCE και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Γηροκομείο «Νομίκειο Οίκο Γερόντων», καθώς και τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Δημοσίων Επιχειρήσεων της Νοτίου Αφρικής κ. Malusi Gigaba.

Την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, ο υφυπουργός θα επισκεφθεί το Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ ενώ στη συνέχεια, θα αναχωρήσει για την Πρετόρια, όπου θα επισκεφθεί την εκεί Ελληνική Κοινότητα και τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Διαβάστε επίσης:

Γεροντόπουλος: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για άμεσες επενδύσεις!