ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Μας χωρίζουν μόνο μέτρα

Στουρνάρας: Μας χωρίζουν μόνο μέτρα

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματελυσεων με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Ερωτηθείς εάν τα μέτρα που παρουσιάζει η κυβέρνηση στην τρόικα ως διαρθρωτικά καλύπτουν την απόσταση στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, ο κ. Στουρνάρας απάντησε θετικά.

"Κατά την άποψή μας ναι. Βεβαίως, την καλύπτει" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι την τρόικα και τις ελληνικές αρχές χωρίζουν μέτρα. "Έτσι πιστεύω. Μέτρα είπαμε. Η απόσταση είναι λίγα μέτρα" τόνισε.

Ερωτηθείς για το ύψος το οποίο αναφέρει η τρόικα, αν είναι 1,5-1,7, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι: "δεν έχει πια σημασία να μιλάμε για ύψος. Επειδή έχουμε καταθέσει προσχέδιο Προϋπολογισμού με συγκεκριμένους στόχους, καταθέτουμε συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα που να κάνουν τους στόχους αυτούς αξιόπιστους".

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν αναβλήθηκε η αυριανή συνάντηση και ότι θα γίνει τη Δευτέρα. "Δεν είχαμε πει ποτέ ότι θα γίνει αύριο συνάντηση. Αύριο είναι η μέρα του Πολυτεχνείου", σημείωσε.