ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αντεπίθεση διαλύει την εσωστρέφεια

Με αντεπίθεση διαλύει την εσωστρέφεια

Έκκληση για αποκλιμάκωση της εσωκομματικής έντασης απηύθυνε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σημαντική, όπως και η ενότητά του, γιατί βρισκόμαστε σε πόλεμο», επεσήμανε.

Αφορμή για αυτές τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του κ. Βασίλη Μουλόπουλου εναντίον του κ. Πέτρου Τατσόπουλου.

Ο κ. Τσίπρας παρενέβη στη συνεδρίαση των βουλευτών και υπογράμμισε ότι γράφτηκαν απαράδεκτα σχόλια στο διαδίκτυο εναντίον του κ. Τατσόπουλου. Εξέφρασε τη διαφωνία του, ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη και συνέστησε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο εκφράζουν δημόσιο λόγο τα μέλη της Κ.Ο. αλλά και τα κομματικά στελέχη.

Όσον αφορά στο πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ήταν σαφής. Αποτίμησε θετικά την πρόταση μομφής, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κοινοβουλευτική συζήτηση «ξεπέρασε τις προσδοκίες» και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να «επαναφέρει τη συζήτηση στα πολιτικά».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Τρόικα θα φέρει νέα μέτρα. Απάντησε μάλιστα στο θέμα που προέκυψε με την πρόσκληση προς κυβερνητικούς βουλευτές. Τη χαρακτήρισε «απόρροια της λαϊκής απαίτησης» και σε καμία περίπτωση ως προτροπή αποστασίας. Βρήκε μάλιστα αφορμή να επιτεθεί προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι ήταν εκείνος που ανέτρεψε κυβέρνηση του κόμματος του το 1993. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», σχολίασε.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

«Στον τάκο» ξανά ο Τατσόπουλος από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις από κάλεσμα Τσίπρα σε «αντάρτες» βουλευτές (vid)

Στην τελική ευθεία η ανακήρυξη της υποψηφιότητας Τσίπρα για Κομισιόν