ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζει η... ναυμαχία του Σακαραμαγκά

Αρχίζει η... ναυμαχία του Σακαραμαγκά

Στα ύψη ανεβαίνει και πάλι το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς αύριο Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στη Βουλή την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Στο στόχαστρο φυσικά ο Ευ. Βενιζέλος και ο ρόλος τους στην υπόθεση.

Η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι έντονη καθώς, ο ίδιος έχει προειδοποιήσει την Κουμουνδούρου πως θα αποκαλύψει τους πραγματικούς λόγους της πρότασης για εξεταστική.

Παράλληλα σε πολύ δύσκολη θέση θα βρεθεί και η ΝΔ, η οποία για να μην πέσει η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να “καλύψει” τον Ευ. Βενιζέλο, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη σύμβαση “μεγαλύτερο σκάνδαλο” από τη ρύθμιση Τσοχατζόπουλου, το 2002.

Το κεντρικό ερώτημα που θα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “πώς φτάσαμε στον Σάφα;” Στην Κουμουνδούρου όταν αναφέρονται στη σύμβαση του 2010 με τον Λιβανέζο επιχειρηματία, μιλούν για μια τρύπα “χειρότερη του Άκη”.

Η εξεταστική επιτροπή λοιπόν θα κληθεί να ερευνήσει τα γεγονότα από το 2000 έως σήμερα, αλλά κυρίως θα εστιάσει στην περίοδο κατά την οποία στην ηγεσία του ΥΕΘΑ βρισκόταν ο Ευ. Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης:

Βολές Βενιζέλου κατά ΣΥΡΙΖΑ για υποβρύχια και PSI

Κωνσταντοπούλου: Θα ζητήσουμε εξεταστική για τα υποβρύχια

Καχυποψία και δυσφορία στη Συγγρού για την κάλυψη Βενιζέλου