ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη ο Βενιζέλος μετράει «κουκιά»

Την Πέμπτη ο Βενιζέλος μετράει «κουκιά»

Κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές του την Πέμπτη -Θα θέσει θέμα ψήφισης των νομοσχεδίων για το φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς

Την πιο κρίσιμη συνάντηση των τελευταίων μηνών με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιεί την προσεχή Πέμπτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε αυτήν θέλει να διακριβώσει ποιοι βουλευτές είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν το νόμο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αλλά και για τους πλειστηριασμούς, έστω σε μία συμβιβαστική φόρμουλα συμφωνίας με την τρόικα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να δώσει δραματικό χαρακτήρα σε μία τέτοια συνάντηση, συγκαλώντας την κοινοβουλευτική ομάδα, σε μία συγκυρία που είναι ιδιαίτερα λεπτές οι ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος και αναπτύσσονται φυγόκεντρες τάσεις.

Επέλεξε να αποφορτίσει την κατάσταση, προσκαλώντας τους βουλευτές του σε γεύμα.

Είναι βέβαιο όμως ότι θα υπάρξει συζήτηση και ο ίδιος θα θέσει ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας στους βουλευτές του, επιδιώκοντας να αποκρυπτογραφήσει τις προθέσεις τους.

Θέλει να γνωρίζει αν και πόσες απώλειες θα υπάρξουν στη ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων όπως ο φόρος ακινήτων αλλά και η μερική απελευθέρωση των πλειστηριασμών (αν επέλθει συμφωνία σε ένα συμβιβαστικό σχέδιο με την τρόικα).

samabeni

Το θέμα θα συζητηθεί και στη σημερινή συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά, με τον Πρωθυπουργό να εκφράζει φόβους αλλά και προβληματισμό για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και τις υπόγειες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Σαμαράς έχει διαβεβαιώσεις ότι η μοναδική απώλεια που μπορεί να υπάρχει από τη Ν.Δ , σε αυτές τις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, είναι ο κ. Βύρων Πολύδωρας και στρέφει το βλέμμα και την προσοχή του σε ενδεχόμενες απώλειες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Από τη συνάντηση με τους βουλευτές του και το κλίμα που θα εισπράξει, ο κ. Βενιζέλος από κοινού με τον Πρωθυπουργό θα επιλέξουν το χρόνο για να φέρουν τα δύο αυτά νομοσχέδια στη Βουλή.

Πάντως οι εκτιμήσεις από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ μιλούν για 3-4 σίγουρες διαφοροποιήσεις βουλευτών, που δεν αποκλείεται να είναι περισσότερες.

Κάποιοι επίσης θέτουν ζήτημα αλλαγής πολιτικής και την συνδέουν με αλλαγή Πρωθυπουργού, κυβερνητικού σχήματος και διεύρυνση της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στη Βουλή αφού θεωρούν ότι τα προβλήματα της χώρας δεν αντιμετωπίζονται από μία κυβερνητική πλειοψηφία 153-154 βουλευτών.

Διαβάστε επίσης:

Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων

Σε έξι μηνιαίες δόσεις ο νέος φόρος ακινήτων

Γ.Στουρνάρας: Ποια είναι η πρόταση για τους πλειστηριασμούς

Πάνω από 8 φορές αυξήθηκαν οι φόροι στα ακίνητα

Οι δανειστές απέρριψαν το σχέδιο για το φόρο ακινήτων

Αντίθετος ο Μιχελάκης σε απελευθέρωση απολύσεων και πλειστηριασμών

Βούλτεψη: Κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής για τους πλειστηριασμούς