ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΚΑ:Δεν θα κόβεται το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες

ΥΠΕΚΑ:Δεν θα κόβεται το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες

Με αφορμή τα περιστατικά που συνέβησαν ειδικά τα τελευταία 24ωρα στην Θεσσαλονίκη, όπου έχασε την ζωή της η 13χρονη από αναθυμιάσεις μαγκαλιού και ένα μικρό αγοράκι κόντεψε να καεί ζωντανό σήμερα μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά του εξαιτίας κεριών, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει μέτρα προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να ληφθεί πρωτοβουλία συνεργασίας με τους δήμους, ώστε να μην διακόπτεται ή να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες. Το θέμα συζητήθηκε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τα ενεργειακά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης πρόκειται να συγκαλέσει σύσκεψη μεθαύριο Σάββατο, με συμμετοχή της ΚΕΔΕ και της διοίκησης της ΔΕΗ. Στόχος είναι να διαμορφωθούν δίαυλοι επικοινωνίας των τοπικών κοινωνιών με τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ και να αντιμετωπίζονται άμεσα τέτοιου είδους προβλήματα, στις περιπτώσεις που τα συγκεκριμένα άτομα δεν εντάσσονται στις ομάδες πληθυσμού για τις οποίες ήδη η ΔΕΗ δεν διακόπτει την ηλεκτροδότηση ή δεν έχουν κάνει τις σχετικές διαδικασίες, για να ενταχθούν.

56cabcf20ff5e30097d1e0fadd990d10 XL

Ήδη, χθες η ΔΕΗ κάλεσε τους κοινωνικούς φορείς, εφόσον περιέρχονται σε γνώση τους περιπτώσεις ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, να ενημερώνουν τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι δεν γίνονται διακοπές ηλεκτροδότησης:

- Σε πελάτες που έχουν οποιαδήποτε είδους εξάρτηση από μηχανικά μέσα.

- Σε πελάτες με κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο (ΚΟΤ) και στους «ευάλωτους» πελάτες.

- Στο σύνολο των πελατών της ΔΕΗ που έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, σε περιόδους που επικρατούν ακραίες κλιματικές συνθήκες (βαρυχειμωνιά, καύσωνας, κλπ) ή κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Θεσσαλονίκη: Αύριο η κηδεία της 13χρονης Σάρας

Θεσσαλονίκη: Πατέρας έβγαλε μαχαίρι μπροστά στην κάμερα