ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασημακοπούλου: Δεν περίμενα τέτοιες εικόνες στην Ελλάδα

Ασημακοπούλου: Δεν περίμενα τέτοιες εικόνες στην Ελλάδα

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα νοικοκυριά που μένουν χωρίς ρεύμα, την φορολογία αλλά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Οι εικόνες που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα, εικόνες της Ελλάδας σε κρίση, πρέπει να σας πω, έχοντας δει τις φαβέλες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ειλικρινά, δεν περίμενα ότι θα τα δω αυτά ποτέ στην Ελλάδα και λυπάμαι πάρα πολύ που υπάρχουν. Ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να κάνει ότι μπορεί. Γι αυτό έγινε και η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου», τόνισε αρχικά η κ. Ασημακοπούλου και συνέχισε:

«Νομίζω ότι αποδεικνύεται από τις προσπάθειες ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Δεν μπορούν να αλλάξουν άμεσα δομές που ήταν «άρρωστες» εδώ και 30 χρόνια. Θέλει περισσότερο χρόνο και βούληση».

«Θα ήθελα να έχουμε περισσότερα αποτελέσματα στη φοροδιαφυγή. Πιστεύω ότι η τωρινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει τη βούληση», σχολίασε ακόμα.

«Ο Ελληνικός λαός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, οπού καλείται να πληρώσει άμεσους και έμμεσους φόρους που είναι δυσβάσταχτοι. Αν δεν είχε εφαρμοστεί, οι εικόνες που θα βλέπουμε, θα ήταν πολύ πολύ χειρότερες», πρόσθεσε η κ. Ασημακοπούλου ενώ σημείωσε ότι η φορολογία είναι αναπόφευκτη. «Αυτό είναι αναπόφευκτο. Η κατανομή των φόρων που έχει γίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει. Σε καθεστώς χρεοκοπίας είναι ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει λάθη. Αλλά βγαίνουμε σε μια κατάσταση στην οποία θα μπορούμε να εστιάσουμε στην αποκατάσταση των αδικιών».

«Το γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε να παρουσιάσουμε την υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων, με την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο, μας δίνει τη δυνατότητα να περιμένουμε ότι θα υπάρχει μια καλή διευθέτηση από πλευράς χρέους», σχολίασε ακόμα η κ. Ασημακοπούλου.