ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εκτροπή του Αχελώου στο επίκεντρο συναντήσεων του Δ. Κουτσούμπα

Η εκτροπή του Αχελώου στο επίκεντρο συναντήσεων του Δ. Κουτσούμπα

Με αντιπροσωπεία επιστημονικών φορέων της Θεσσαλίας για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου, συναντήθηκε σήμερα ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος, «κατά τη συνάντηση, οι συνεργαζόμενοι επιστημονικοί φορείς αναγνώρισαν τη συνεπή και αταλάντευτα θετική στάση του ΚΚΕ στο ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου και αναφέρθηκαν στην ανάγκη να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν τα έργα που, ήδη, έχουν ξεκινήσει καθώς και στις συνέπειες που έχει επιφέρει η καθυστέρηση των έργων αυτών, στη διαχείριση του νερού υπερασπίζοντας το δημόσιο χαρακτήρα του. Ακόμη, τόνισαν τη σημασία αυτών των έργων στην παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην εξαρχής θετική στάση του κόμματος στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου, καθώς και στην πολύπλευρη σημασία των σχετικών έργων για την άρδευση, την ύδρευση, που θα εκτινάσσει την παραγωγική αγροτική δυναμική και την αξιοποίηση των τοπικών ενεργειακών πηγών της περιοχής. «Ιδιαίτερη σημασία αποκτά σήμερα η υδροδυναμική ενεργειακή αξιοποίηση του έργου προς το συμφέρον συνολικότερα της μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης, σε όφελος του λαού» είπε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ, ο γγ της ΚΕ τόνισε πως η θέση αυτή είναι σύμφωνη με την αντίληψη του κόμματος που αποτυπώνεται και στο πρόγραμμά του και αφορά τη συνδυασμένη αξιοποίηση αγροτικού, ενεργειακού και, γενικότερα, βιομηχανικού τομέα με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και με επιστημονικά κεντρικό σχεδιασμό, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον σε όφελος των λαϊκών αναγκών.

955f22002b9783dd92f597c40e25ba57 XL

Επίσης, επισήμανε ότι «η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε ανικανότητα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά στην πολιτική της ΕΕ που ακολουθούν, σχετικά με την απελευθέρωση του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, την κοινοτική οδηγία εμπορευματοποίησης του νερού καθώς και την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), ενώ ανέδειξε τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά τα χρόνια, που αντιτίθεται στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Συνεργαζόμενους Επιστημονικούς Φορείς Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Ελλάδας. Ακόμη, συμμετείχαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και υπεύθυνη του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ και ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του κόμματος».

Διαβάστε επίσης:

Σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» τα έργα εκτροπής του Αχελώου

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων