ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσφορία στο Μαξίμου για τον Συμεών

Δυσφορία στο Μαξίμου για τον Συμεών

«Αντάρτικο» από τον υφυπουργό Παιδείας και φήμες για απομάκρυνσή του.

«Που ακούστηκε υπουργός να μην στηρίζει νομοσχέδιο της κυβέρνησης;» ήταν το ερώτημα που ακουγόταν στους διαδρόμους της Βουλής και του Μαξίμου, στο άκουσμα της είδησης ότι ο κ. Συμεών Κεδίκογλου δεν θα έρθει στη Βουλή να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων.

Ο υφυπουργός Παιδείας αρνήθηκε να εμφανιστεί στη Βουλή για να ψηφίσει το νομοσχέδιο με αποτέλεσμα να αρχίσει η… μουρμούρα και να φουντώσουν οι φήμες περί ανασχηματισμού.

Ο ίδιος είχε αρχίσει να διαδίδει λίγες ώρες νωρίτερα, ότι διαφωνεί με το θέμα των διοδίων και ότι δεν πρόκειται να έρθει στη Βουλή για να ψηφίσει στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΑΝΕΛ και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την δυσφορία του.

Τα σχόλια για την απόφαση υφυπουργού της κυβέρνησης να μην έρθει στη Βουλή για να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που θεωρείται πολύ σημαντικό, καθώς όπως έλεγε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την ανάπτυξη, συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας, έδιναν και έπαιρναν και δεν ήταν καθόλου κολακευτικά για τον Συμεών Κεδίκογλου.

«Άλλοι βουλευτές που εκλέγονται, όπως και εκείνος στην Εύβοια, ήρθαν και έδωσαν την θετική τους ψήφο», σχολίαζαν στο Κοινοβούλιο οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυσφορία εξέφρασε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό, περίπτωση ανασχηματισμού, ο κ. Κεδίκογλου να δει την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση.