ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Βαγγέλης θα φύγει μετά τις ευρωεκλογές»!

«Ο Βαγγέλης θα φύγει μετά τις ευρωεκλογές»!

Όλα δείχνουν ότι για τον Β. Βενιζέλο έχει αρχίσει να τελειώνει η κλεψύδρα... Τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον θεωρούν ήδη «αρχηγό υπό προθεσμία», ενώ κάθε κίνηση τακτικής στην εσωκομματική σκακιέρα από οποιοδήποτε στέλεχος ή οποιαδήποτε ομάδα προξενεί αναταράξεις, μάλλον ανεξέλεγκτη τρικυμία.

Στην πραγματικότητα ο Β. Βενιζέλος έχει απομείνει με μια ολιγάριθμη ομάδα στελεχών, όπως ο Κουκουλόπουλος, ο Κωνσταντινόπουλος, ο Ρήγας και κάποιους λίγους ακόμα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία βρίσκεται απέναντί του, χωρίς ωστόσο να έχει και ενιαία στάση και αντίληψη για το μέλλον του Κινήματος.
Αυτό, η έλλειψη δηλαδή ενιαίας στάσης, μπορεί μεν να προσφέρει στον αρχηγό μια κάποια πίστωση χρόνου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζει και την πολιτική του σωτηρία.

Αντίθετα, όλοι διαβλέπουν ότι ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα...

Εκ των πραγμάτων, ένα πρόσωπο που θα διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στις επερχόμενες –ραγδαίες και οριακές- εξελίξεις, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Και αυτό επειδή έχει ακόμα επιρροή και σε επίπεδο στελεχών και σε επίπεδο βουλευτών. Και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βενιζέλος κατηγορεί ως υποκινούμενες απ' τον Γιώργο και την «Κίνηση των 75» με άτυπο επικεφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη και την «Ομάδα των υφυπουργών» (Μωραΐτης, Πεταλωτής, Σαχινίδης, Όθωνας κ.α.) που επίσης αμφισβητεί τον διάδοχο του ΓΑΠ, αλλά και ορισμένες άλλες ομάδες ή τάσεις που κινούνται απέναντί του.

Η αλήθεια είναι, πως ο ΓΑΠ εμφανίζεται αποστασιοποιημένος απ' τα εσωκομματικά δρώμενα. Δεν θέλει να εμπλακεί στις διεργασίες, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται.
Ωστόσο αυτό κάθε άλλο παρά σημαίνει, ότι δεν σχολιάζει τις δραματικές εσωκομματικές εξελίξεις. Και η άποψή του έχει εκ των πραγμάτων βαρύτητα.
Το newsbomb.gr πληροφορήθηκε, ότι πρόσφατα, πολύ πρόσφατα, ο Γιώργος ρωτήθηκε από στελέχη τα οποία τον έχουν σαν σημείο αναφοράς, αν θα πρέπει να αναλάβουν πιο δραστικές πρωτοβουλίες, αφού όπως του επεσήμαναν, «το ΠΑΣΟΚ πάει να διαλυθεί» μέσα σε ένα ομιχλώδες σχήμα με πυρήνα την «Κίνηση των 58» για την κεντροαριστερά.

Η απάντησή του ήταν ότι:

• Ο Βαγγέλης δεν θα μπορέσει να σταθεί μετά τις ευρωεκλογές, αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, με όποιο σχήμα κι αν κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ!

Από κει και πέρα, τους τόνισε, ότι «ας κάνετε ό,τι θέλετε, εμένα όμως μην με εμπλέκετε»...

Δηλαδή κάθε άλλο παρά αποθάρρυνε κινήσεις αμφισβήτησης του Βενιζέλου, απλώς ο ίδιος θέλει να παραμείνει αποστασιοποιημένος, για λόγους που ίσως και να σχετίζονται και με το θέμα, ας πούμε, της διαχείρισης των κομματικών ταμείων την περίοδο της αρχηγίας του...

Φαίνεται πως αυτό είναι ένα χαρτί που παίζει ακόμα ο υπό δεινή αμφισβήτηση Βενιζέλος...

Διαβάστε επίσης:

Η ομάδα Παπανδρέου πιέζει το Βενιζέλο

Υπό κατάρρευση το ΠΑΣΟΚ –Την έξοδο δείχνουν στον Βενιζέλο και οι «75»

Έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ζητούν 11 μέλη

«Επεισόδιο» Σαμαρά-Βενιζέλου λόγω σεναρίων για πρόωρες εκλογές!