ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκόπια: Και η Δούρου στη γραμμή Βενιζέλου- προκαλεί ο Γκρούεφσκι

Σκόπια: Και η Δούρου στη γραμμή Βενιζέλου- προκαλεί ο Γκρούεφσκι

Είναι προκλητική-για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- Ρένα Δούρου, η δήλωση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, που είπε στην πόλη Στιπ, ότι η Ελλάδα κάνει κατάχρηση της οικονομικής κρίσης και δεν επιδιώκει τη λύση του ονόματος.

Έτσι, η υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική του αντιπολιτευτικού ΣΥΡΙΖΑ, έχει, σχεδόν, ταυτόσημες θέσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, σημειώνει το σλαβικό των Σκοπίων , Κανάλ 5.

«Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά της Ελλάδας, επιβεβαιώνουν ότι το ζήτημα του ονόματος, είναι μόνο με αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ, και ότι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις θα μπει εμπόδιο στις αλυτρωτικές τάσεις που συνεχώς εκφράζει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων», σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός είναι επικίνδυνα φαινόμενα για τα Βαλκάνια και με έμφαση εννοούσε τα Σκόπια, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Η συνεχής καλλιέργεια εθνικιστικών τάσεων από την κυβέρνηση των Σκοπίων, υπονομεύει τις προϋποθέσεις για σχέσεις καλής γειτονίας, υπονομεύει την ίδια την χώρα στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας, τις βάσεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ».

Αυτό είπε η Δούρου, που σχεδόν σε τίποτε δεν διαφέρουν, από τις δηλώσεις της ηγεσίας του ελληνικού κράτους, και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι για στα λεγόμενα ελληνικά εθνικά θέματα, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα ακολουθούν την ίδια κόκκινη γραμμή», σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Απόδοση: Βαλκανικό Περισκόπιο