ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας:Θα περιμένω να δω αν θα καλύψει ή όχι ο Σαμαράς τον Βενιζέλο

Τσίπρας:Θα περιμένω να δω αν θα καλύψει ή όχι ο Σαμαράς τον Βενιζέλο

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε τόσο στην υποψηφιότητά του για την Προεδρία στην Κομισιόν, στα τρέχοντα και μείζονα πρόβλήματα της πολιτικής, όπως το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών σε ακίνητα και την απελευθέρωση των απολύσεων όσο και στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. «Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου περιλαμβάνει και την επιλογή της υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Κομισιόν, μια επιλογή που τιμά τους αγώνες του ελληνικού λαού για μια δίκαιη έξοδο από την κρίση.

Εξέφρασα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επιδίωξή μου να αξιοποιήσω αυτή την υποψηφιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα στην Ευρώπη για ένα άδικο και βάρβαρο πρόγραμμα λιτότητας που υφίσταται ο ελληνικός λαός, ένα πρόγραμμα που δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση, την πρόθεσή μου να συμβάλλω, στο πλαίσιο του δυνατού, στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας μας στην Ευρώπη, αλλά και της δυνατότητας να αποκατασταθεί η ισότιμη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

70c4c13f1013e79451d802150cb40e88 XL

Τέλος, είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη μεγάλη ανησυχία μας για δύο σημαντικά ζητήματα, το θέμα της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας, των πλειστηριασμών - όπως γνωρίζετε, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η ελληνική Βουλή πρέπει να νομοθετήσει το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα που θα κλείσει – καθώς και για το θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων. Είπα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αυτά τα δύο σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν στην προστασία της ιδιωτικής περιουσίας και της εργασίας δε μπορεί να εναπόκειται στη βούληση εξωθεσμικών οργανισμών.

Η ελληνική Βουλή πρέπει να έχει λόγο, η ελληνική Βουλή είναι αυτή που πρέπει να νομοθετήσει. Οι Βουλευτές, οι αντιπρόσωποι του λαού είναι αυτοί που πρέπει να κρίνουν σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε.

Εξέφρασα, λοιπόν, στον Πρόεδρο την κάθετη διαφωνία μας με την πιθανότητα αυτό το κομβικό θέμα να μην περάσει από τη Βουλή, να υπάρξει παράκαμψη της Βουλής και υποβάθμιση του πολιτικού συστήματος, της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά και υποβάθμιση θεσμική της Προεδρίας της Δημοκρατίας μέσα από την αναγκαστική διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και του ζήτησα να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην έχουμε μια ακόμη εκτροπή».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υποθεση των υποβρυχίων απάντησε: «Έχει ενδιαφέρον αύριο να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός αυτή την πολύ σοβαρή συζήτηση στη Βουλή. Κι έχω κι εγώ περιέργεια να δω αν θα έρθει να υπερασπιστεί και να καλύψει τον Αντιπρόεδρό του ή δια της απουσίας και της σιωπής του ουσιαστικά θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο. Έχει ενδιαφέρον».

Διαβάστε επίσης:

Συγχαρητήρια Παπούλια για την υποψηφιότητα Τσίπρα στην Κομισιόν