ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Παπούλια για την υποψηφιότητα Τσίπρα στην Κομισιόν

Συγχαρητήρια Παπούλια για την υποψηφιότητα Τσίπρα στην Κομισιόν

Την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό σηματοδοτεί η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, εκ μέρους της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως επεσήμανε ο ίδιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον δέχθηκε αργά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε «πάντα επιτυχίες και να πάνε όλα καλά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, ότι «είχαμε συνηθίσει από την Εσπερία να έχουμε μόνο αρνητικά νέα. Σιγά- σιγά αρχίζει και αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον ελληνικό λαό, ότι είναι οι τεμπέληδες και οι διεφθαρμένοι και αντικαθίσταται με την πραγματική εικόνα: Ενός λαού που σκληρά και αδίκως δοκιμάζεται από επιλογές που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο αδιέξοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη» είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας, ότι η επιλογή της ευρωπαϊκής Αριστεράς στη δική του υποψηφιότητα έχει αυτό τον συμβολισμό.

«Ελπίζω -στο πλαίσιο του δυνατού- να συμβάλει αυτή η υποψηφιότητα στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας της χώρας και στην αποκατάσταση της αληθινής εικόνας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε, ότι «είναι μια επιτυχία προσωπική, η οποία βέβαια έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία είναι μια δύναμη για την Ευρώπη. Μπορεί να μην είναι τώρα, αλλά οπωσδήποτε είναι μια δύναμη η οποία θα παίξει σημαντικό πολιτικό ρόλο στα επόμενα χρόνια. Και αναφέρομαι βέβαια στους Die Linke της Γερμανίας, οι οποίοι, νομίζω, ότι είναι η ισχυρότερη ομάδα μέσα στην ευρωπαϊκή αριστερά», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Και μετά τον μεγάλο συνασπισμό, έχει ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.