ΚΚΕ:Συρρικνώνουν τα ΕΑΣ και αυξάνουν την ανάγκη εισαγωγών όπλων

Newsbomb

«Το προωθούμενο σχέδιο, που εμφανίζεται ως επιτυχημένη σκληρή διαπραγμάτευση, οδηγεί στην άμεση συρρίκνωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και σε ομηρία όσων εργαζόμενων απομείνουν με τη νέα αναδιάρθρωση μετά από 18 μήνες», επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ προσθέτοντας πως «την ίδια στιγμή η δραστική συρρίκνωση των ΕΑΣ αυξάνει την ανάγκη εισαγωγών οπλικών συστημάτων και τελικά επιβαρύνει τον ελληνικό λαό».

Το ΚΚΕ αναφέρει πως η απόφαση αυτή «είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μονοπωλιακών ομίλων παραγωγής οπλικών συστημάτων» και επισημαίνει πως «πρόκειται για κατευθύνσεις που εκφράζουν την ανάγκη των μονοπωλιακών ομίλων της ΕΕ για μεγαλύτερες αγορές και για επιτάχυνση της συγκέντρωσης, στο πλαίσιο της ενιαίας αμυντικής βιομηχανίας που προωθείται». «Γι' αυτό και οι προτάσεις, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν λόγο για ισχυρή εγχώρια αμυντική βιομηχανία μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της εξουσίας των μονοπωλίων είναι εκτός από αφελείς και ουτοπικές, πλήρως αποπροσανατολιστικές για το λαό», τονίζει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Όπως και αν εμφανιστεί η προωθούμενη αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, μοναδικός χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός, τόσο οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ, όσο και τα λαϊκά στρώματα που θα καλούνται να χρυσοπληρώνουν τις εισαγωγές των οπλικών συστημάτων. Συλλογικά οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος των ΕΑΣ, να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την ΕΕ. Η αμυντική βιομηχανία της χώρας μπορεί να αναπτυχθεί στα πλαίσια ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Γεννηματά:Τον Δεκέμβριο του 2014 θα αποδείξουμε τη βιωσιμότητα των ΕΑΣ

Στουρνάρας: Ήταν πρωτόγνωρα τα προαπαιτούμενα, ειδικά για τα ΕΑΣ

Ρέγκλινγκ:Η Ελλάδα εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο

Ικανοποιημένος ο Ντάϊσελμπλουμ με την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

«Πράσινο φως» από το Euro Working Group για το 1 δισ. προς την Ελλάδα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved