ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πήραν παράταση ζωής με ακρωτηριασμούς για να… κλείσουν το 2014

Πήραν παράταση ζωής με ακρωτηριασμούς για να… κλείσουν το 2014

Η εκταμίευση της δόσης του 1 δις δεν έγινε τυχαία.

Πριν η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στη συμφωνία για τη συρρίκνωση της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας αφού το οριστικό λουκέτο αναβλήθηκε για το τέλος του 2014, όταν όπως είπε ο κ. Στουρνάρας ''θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση της επιχείρησης''.

Ο κ. Στουρνάρας ίσως θα πρέπει να ενημερώσει και την κ.Φώφη Γεννηματά που θριαμβολογούσε από το twitter για το γεγονός ότι ''σώθηκαν'' τα ΕΑΣ.

Όπως είχε, εδώ και μέρες αποκαλύψει το Newsbomb.gr, είχε συμφωνηθεί να υπάρξει συρρίκνωση των ΕΑΣ και κλείσιμο εργοστασίων, αποχώρηση 500 εργαζομένων και μετάθεση του οριστικού κλεισίματος της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας για το τέλος του 2014.

Αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Η κυβέρνηση δεν άντεχε να διαχειριστεί το λουκέτο στα ΕΑΣ, μαζί με το φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς.

Η μοναδική υποχώρηση που έκανε η τρόικα ήταν να δεχθεί να δοθεί παράταση ενός μόνο χρόνου στη λειτουργία των ΕΑΣ που θα δουλεύουν πλέον με τρία μόνο εργοστάσια και με 300 ή και περισσότερους εργαζόμενους λιγότερο.

Οι υπερφίαλες δηλώσεις της κ.Γεννηματά ότι διασώζεται η ελληνική πολεμική βιομηχανία και διασφαλίζεται ο εξαγωγικός της χαρακτήρας θα ήταν για ''γέλια'' αν δεν ήταν για κλάματα.

Πρώτον γιατί ο εξαγωγικός τους χαρακτήρας έχει ήδη υπονομευθεί από τους δανειστές όλο αυτό τον καιρό, που διέσυραν την επιχείρηση και εμφάνισαν ( ..και παρασκηνιακώς συνεχίζουν να εμφανίζουν) ως βέβαιο το λουκέτο.

Ποιος θα αναθέσει προμήθειες και παραγγελίες σε μία επιχείρηση που δεν ξέρει αν θα λειτουργεί στο τέλος του χρόνου αφού όπως είπε ο κ.Στουρνάρας. ''θα αξιολογηθεί στο τέλος του 2014 η πορεία της'';

Η κυβέρνηση ουσιαστικά ''αγόρασε'' λίγο ακόμα χρόνο για τα ΕΑΣ, αναμένοντας κάποιο θαύμα. Γιατί θαύμα θα είναι να είναι ακόμα στην εξουσία το Δεκέμβριο του 2014 αλλά και να έχει μεταβληθεί τότε το πολιτικό κλίμα, ώστε να μπορεί να περάσει το οριστικό λουκέτο στα ΕΑΣ χωρίς κόστος και αντιδράσεις.

Στο ερώτημα γιατί θέλουν να κλείσουν την ελληνική πολεμική βιομηχανία οι Γερμανοί, η απάντηση είναι εύκολη.

Γιατί έχουν και αυτοί πολεμική βιομηχανία αλλά και γιατί οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας καλός πελάτης.

Διαβάστε επίσης:

ΕΑΣ:Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε βιώσιμη την επιχείρησή μας!

Γεννηματά:Τον Δεκέμβριο του 2014 θα αποδείξουμε τη βιωσιμότητα των ΕΑΣ

Στουρνάρας: Ήταν πρωτόγνωρα τα προαπαιτούμενα, ειδικά για τα ΕΑΣ

Ρέγκλινγκ:Η Ελλάδα εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο

Ικανοποιημένος ο Ντάϊσελμπλουμ με την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

«Πράσινο φως» από το Euro Working Group για το 1 δισ. προς την Ελλάδα