ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφού το μέτρο πέτυχε, τι έκαναν 3 υπουργοί ανήμερα Χριστουγέννων;

Αφού το μέτρο πέτυχε, τι έκαναν 3 υπουργοί ανήμερα Χριστουγέννων;

Ο παραλογισμός της τρόικας και της κυβέρνησης δεν έχει όριο. Επιμένουν σε ένα μέτρο που οδηγεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να κάνει γιορτές σε παγωμένα σπίτια, τον ουρανό των μεγάλων αστικών κέντρων να μοιάζει με το Πεκίνο και τις πνευμονολογικές κλινικές της χώρας να είναι σε επιφυλακή.

Η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης δεν απέφερε καν τα αναμενόμενα έσοδα στα κρατικά ταμεία. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση επιμένει ότι πρόκειται για μέτρο επιτυχημένο και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μειωθεί η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης, ως μέσου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.

Αυτό επιβεβαίωσαν οι κ.κ. Στουρνάρας, Μανιάτης και Γεωργιάδης, στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησαν ανήμερα Χριστουγέννων. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «όσοι εξακολουθούν να πιέζουν για μείωση (στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης), άθελά του παίζει το παιχνίδι των λαθρεμπόρων».

Αλλά και ο κ. Στουρνάρας, υποστήριξε ότι η μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, θα ωφελήσει και αυτούς που το χρησιμοποιούν για να θερμαίνουν τις πισίνες τους.

Μάλιστα, οι υπουργοί έριξαν την ευθύνη στον κόσμο, επειδή δεν χρησιμοποιεί επαρκώς το επίδομα θέρμανσης, καθώς παραμένουν αδιάθετα 140 εκατ. ευρώ, όπως και το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τους δικαιούχους του οικιακού κοινωνικού τιμολογίου, τις ημέρες που η συγκέντρωση αιθαλομίχλης ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια.

Δηλαδή, η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στον ελληνικό λαό για την αιθαλομίχλη, του καταλογίζει ότι όποιος ζητά το αυτονόητο –τη μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης- στηρίζει το λαθρεμπόριο, ενώ κατά τα άλλα παρουσιάζει το μέτρο ως πλήρως επιτυχημένο.

Αφού λοιπόν πρόκειται για επιτυχία, προς τι η έκτακτη σύσκεψη τριών υπουργών ανήμερα Χριστούγεννα; Καλά τα ευφυολογήματα, αλλά όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από το κρύο, είναι πρόκληση.

Διαβάστε επίσης:

Δεν μειώνουν τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο για μην ωφεληθούν οι πλούσιοι!

SZ: Αισθητές στον αέρα οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα

Συναγερμός για το «νέφος της κρίσης» - Έκτακτα μέτρα για τα τζάκια

Έκτακτα μέτρα ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ για αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης

Πρόκληση Άδωνι: Χωρίς θέρμανση τα δημόσια κτίρια αν χρειαστεί

Η αιθαλομίχλη «έπνιξε» και τα Γιάννενα

ΙΣΠ: Πάρτε επιτέλους μέτρα για την αιθαλομίχλη