ΥΓΕΙΑ

Πρόκληση Άδωνι: Χωρίς θέρμανση τα δημόσια κτίρια αν χρειαστεί

Πρόκληση Άδωνι: Χωρίς θέρμανση τα δημόσια κτίρια αν χρειαστεί

Εξοικονόμηση των δημόσιων δαπανών, ακόμα και τη στιγμή που οι μεγάλες πόλεις και οι κάτοικοί τους ασφυκτιούν από την αιθαλομίχλη, σκέπτεται η κυβέρνηση.

Αντί να πάρει σοβαρά μέτρα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο προστασίας της δημόσιας υγείας, προκειμένου οι πολίτες να μην αναγκάζονται να ανάβουν τα τζάκια, σκέπτεται να σταματήσει τη θέρμανση στα δημόσια κτίρια, αρκεί το Δημόσιο να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, «αν δεν αποδώσουν οι εκκλήσεις προς τους πολίτες για περιορισμένη χρήση τζακιών, τότε θα λάβουμε άλλα μέτρα, όπως να μη θερμαίνονται τα δημόσια κτίρια και να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών, τις ώρες όπου το φαινόμενο της αιθαλομίχλης είναι σε έξαρση.

Σημειώνεται ότι η κοινή υπουργική απόφαση που βρίσκεται στο Τυπογραφείο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης , προβλέπει δωρεάν ρεύμα 8 ημερών στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, σε περίπτωση που εκδοθούν στη διάρκεια ενός μήνα 4 ανακοινώσεις για αύξηση των ρύπων και ειδικά των μικροσωματιδίων, πάνω από 150 μικρογραμμάρια.

Πηγή: onmed.gr