ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος

Με επιστολή του, πριν από λίγο, στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοινώνει την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί αποχωρώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έγινε δεκτός σήμερα το απόγευμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και εκεί αποφασίστηκε να υπάρξει ένα «βελούδινο διαζύγιο» μεταξύ Τατσόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει χθες ότι θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα.

Η επιστολή του:

«Αξιότιμε κ. πρόεδρε με την επιστολή μου αυτή σας γνωρίζω την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ αποχωρώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

Με τιμή Πέτρος-Γιώργος Τατσόπουλος»

tatso

Το Προεδρείο του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να παραδώσει την βουλευτική του έδρα όμως εκείνος αρνήθηκε

Το Προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφηνε κανένα περιθώριο συνέχισης στην εσωστρέφεια για το ζήτημα που ανέκυψε με τον Πέτρο Τατσόπουλο, ενώ σαφείς ήταν οι προειδοποιήσεις και για τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε.
Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

logo syriza

- Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

- Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.

- Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ' αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.

- Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος».

Διαβάστε επίσης:

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ για Τατσόπουλο: Δώσε και την έδρα σου και αν επιμένεις φύγε

Προς «βελούδινο» διαζύγιο Τατσόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ

Στα χέρια του Τσίπρα η αποπομπή Τατσόπουλου

Τατσόπουλος: Η παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Τσίπρα

Τατσόπουλος: Εσκεμμένα η ΝΔ παραποίησε τις δηλώσεις μου

Π. Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία

Στα «χαρακώματα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία με ανταλλαγή «πυρών»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος... και οι αναλύσεις του

Βίτσας: Θα συζητήσουμε «συντροφικά» με τον Π. Τατσόπουλο