ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Τατσόπουλο: Δώσε και την έδρα σου και αν επιμένεις φύγε

ΣΥΡΙΖΑ για Τατσόπουλο: Δώσε και την έδρα σου και αν επιμένεις φύγε

Σε ανακοίνωση που δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνέχισης στην εσωστρέφεια προχώρησε το Προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τον βουλευτή του κόμματος Πέτρο Τατσόπουλο, ενώ σαφείς είναι οι προειδοποιήσεις που εξέδωσε το Προεδρείο και για τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

«Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

- Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

logo syriza

- Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.

- Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ' αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.

- Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος».

Διαβάστε επίσης:

Προς «βελούδινο» διαζύγιο Τατσόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ

Στα χέρια του Τσίπρα η αποπομπή Τατσόπουλου

Τατσόπουλος: Η παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Τσίπρα

Τατσόπουλος: Εσκεμμένα η ΝΔ παραποίησε τις δηλώσεις μου

Π. Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία

Στα «χαρακώματα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία με ανταλλαγή «πυρών»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος... και οι αναλύσεις του

Βίτσας: Θα συζητήσουμε «συντροφικά» με τον Π. Τατσόπουλο