ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βενιζέλου με τον Εντ Ρόις

Συνάντηση Βενιζέλου με τον Εντ Ρόις

Για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και για μια σειρά θεμάτων διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Εντ Ρόις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους στο Κογκρέσο.

Ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι η ωριαία συνάντηση διεξήχθη μέσα σε «ένα εξαιρετικά θερμό κλίμα». Κατά τη διάρκειά της, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε επίσης τον κ. Ρόις για την εξέλιξη του προγράμματος προσαρμογής και τα συναφή επιτεύγματα στον τομέα της οικονομίας.

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Βενιζέλος και Ρόις αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τόσο διμερούς όσο και πολυμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στο Κυπριακό, σε θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις ελληνοτουρκικές αλλά και ευρωτουρκικές σχέσεις, στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, στην κατάσταση στην Συρία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής.

b1af01d8bef599ec1880dc09f0054ce3 XL

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα έχει σήμερα συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομογένειας των ΗΠΑ, καθώς και με στελέχη αμερικανοεβραϊκών φορέων. Επίσης, θα συναντήσει αργότερα τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Αύριο, ο ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με τους Αμερικανούς υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών, Τζον Κέρι και Τζακ Λιου, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, θα έχει γεύμα εργασίας με διευθυντικά στελέχη αμερικανικών δεξαμενών σκέψης.

Διαβάστε επίσης:

Με συναντήσεις στο Κογκρέσο ξεκινά τις επαφές του ο Βενιζέλος

O Βενιζέλος αναζητά αμερικανική στήριξη στο όνειρο της πρωθυπουργίας;

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η συνάντηση Βενιζέλου - Κέρι

Στις ΗΠΑ ο Βενιζέλος - Συναντά Κέρι και Λιού στην Ουάσινγκτον

Στις ΗΠΑ ο Βενιζέλος – Με ποιους θα συναντηθεί